DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. janvārī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jaunā gada brīvdienas traģiskas – ugunsgrēkos gāja bojā četri cilvēki, bet cieta septiņi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās svētku brīvdienās, laika posmā no šī gada 29.decembra plkst. 6.30 līdz 2.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 181 izsaukumu – 86 uz ugunsgrēku dzēšanu, 57 uz glābšanas darbiem, bet 38 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šīs bija pēdējo trīs gadu laikā traģiskākās gadu mijas svētku brīvdienas, jo četru dienu laikā ugunsnelaimēs dzīvību zaudēja četri cilvēki, bet cieta septiņi. VUGD statistika liecina, ka 2018.gadā ugunsnelaimēs gāja bojā 83 cilvēki. Ceram, ka šogad statistika būs krietni zemāka, tāpēc, sākoties 2019.gadam, VUGD aicina iedzīvotājus parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību – ikdienā ievērot ugunsdrošību un uzmanīgi apieties ar uguni. Piemēram, šobrīd, kad meteorologi tuvākajās dienās sola brāzmainu vēju un mīnusus, aicinām nepārkurināt krāsnis, nesmēķēt telpās  un uzmanīgi apieties ar elektriskajām sildierīcēm.

Sestdien plkst. 21.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Baltinavas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg ēka 65m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 2.30 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 8.22 VUGD saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija jūtami dūmi un redzamas liesmas. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka deg starpstāvu pārsegums un ārsiena 15m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot kāpnes, no ēkas izglāba divus cilvēkus. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 10.41 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 23.12 tika saņemts izsaukums uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas dzīvoklī deg mēbeles un mantas 15m2 platībā. ugunsgrēkā ciets cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 00.37 ugunsgrēks tika likvidēts.

Jaunā gada naktī plkst. 00.32 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvoklis pilnā platībā, pastāv strauja uguns izplatība un izveidojies spēcīgs piedūmojums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās astoņi cilvēki. Izmantojot autokāpnes un autopacēlāju, kā arī glābšanas maskas, ugunsdzēsēji glābēji no ēkas izglāba 18 cilvēkus, no kuriem seši bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 3.39 ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 25m2 platībā dega dzīvoklis.

Vakardien plkst. 16.00 tika saņemts izsaukums uz Talsu novadu, kur bija nodegusi saimniecības ēka. Ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja ēkas krāsmatas un atrada bojāgājušu cilvēku.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji Aglonas novadā no ezera izcēla noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajās svētku brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības instalācija, elektrības rozete, palodze, durvis, sadzīves mantas, sadzīves elektrotehnika, sodrēji četru ēku dūmvados, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, divi elektrības stabi, riepas un atkritumi, četras vieglās automašīnas, kravas automašīna, virtuve, piecas pirtis, četras neapsaimniekotas ēkas, divas saimniecības ēkas, četri šķūņi un dzīvojamā māja.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI