DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. decembrī, 2018
Lasīšanai: 7 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajās Ziemassvētku brīvdienās ugunsgrēkos gāja bojā divi cilvēki, bet cieta astoņi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās Ziemassvētku brīvdienās, laika posmā no šī gada 22.decembra plkst. 6.30 līdz 27.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 168 izsaukumus, no kuriem 77 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 58 uz glābšanas darbiem, bet 33 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 12.26 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Engures novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēka deg pilnā platībā 150m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 17.26 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 13.58 VUGD saņēma izsaukumu uz Balvu novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 16.07 ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 7m2 platībā dega ēkas bēniņu koka konstrukcijas un siltumizolācija. 

Svētdien plkst. 15.25 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur dega dzīvoklis. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka viena dzīvokļa istaba deg ar atklātu liesmu 25m2 platībā un ēkā izveidojies spēcīgs sadūmojums. Izmantojot glābšanas maskas un kāpnes, ugunsdzēsēji glābēji no ēkas izglāba sešus cilvēkus, no kuriem trīs bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem.  Plkst. 17.53 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Ziemassvētku vakarā plkst. 17.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija redzami dūmi un, kā liecināja sākotnējā informācija, bija atskanējis sprādziens. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka viens no ēkas iemītniekiem bija pārtaisījis pirotehnikas izstrādājumu, kā rezultātā notika sprādziens un aizdegšanās – dega sadzīves priekšmeti 0,5m2 platībā. Notikumā bija cietis cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 17.42 ugunsgrēks likvidēts.

Naktī uz otrdienu plkst. 00.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja pilnā platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 5.09 ugunsgrēks tika likvidēts un tā degšanas platība bija 150m2.

Pirmajos Ziemassvētkos plkst. 23.05 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz kādu daudzstāvu māju Rīgā, kur no dzīvojamās mājas ceturtā stāva nāca dūmi. Ierodoties konstatēts, ka 2m2 platībā dega sadzīves mantas. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku un evakuēja piecus. Plkst. 23.54 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz trešdienu plkst. 4.22 tika saņemts izsaukums uz Vecumnieku novada Vecumnieku pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies angāra tipa ēkā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas daļa deg ar atklātu liesmu tai daļēji iebrucis jumts un 360m2 platībā deg daļa no saimniecības mājas, kurā atradās salmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt ēkas atlikušo daļu, blakus esošo malkas šķūni un lopu fermas ēku. Plkst. 14.44 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 5.30 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Priekuļu novadu, kur bija redzamas liesmas no dzīvojamās mājas. Ierodoties konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu un tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 10.44 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 120m2 platībā dega ēkas jumta konstrukcijas un mansardstāvs.

Trešdien vakarā ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz Māras dīķi Rīgā, kur trīs bērni atradās uz ledus. Pirms glābēju ierašanās jaunieši paši nokāpa no ledus un ar viņiem tika veiktas pārrunas par to, ka uz ledus ir atrasties bīstami. VUGD atgādina, ka šobrīd uz ūdenstilpnēm esošā ledus kārta ne vienmēr var izturēt cilvēka svaru un uz tā atrasties ir bīstami, tāpēc VUGD aicina cilvēkus uz tā nekāpt! Ja ledū ielūzušam cilvēkam nepieciešama palīdzība, nekavējoties zvaniet uz 112!

Otrajos Ziemassvētkos plkst. 16.22 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo māju Valkā, kur ugunsgrēks bija izcēlies ēkas pirmajā stāvā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg pirmā stāva virtuve 10m2 platībā un istaba 20m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un nodeva NMPD mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki. Plkst. 19.41 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji 11 ēku dūmvados, kūdra, briketes, četri adventes vainagi, egle, elektrības vadi, sadzīves mantas, divi elektrības stabi, riepas, pirotehnika, sešas vieglās automašīnas, mikroautobuss, apkures katls, katlu telpa un starpstāvu pārsegums, siltumizolācija, koridors un istaba, dzīvokļa ārdurvis, ārsiena, grīda, divas pirtis, šķūnis, kūts, dārza māja, neapsaimniekota ēka, saimniecības ēka, ražošanas ēka, četras dzīvojamās mājas un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji Burtnieku novada Valmieras pagastā palīdzēja cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies mežā un viņu vieglā automašīna iestigusi sniegā. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēkus atrada un automašīnu izvilka no sniega.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Loka maģistrālē Jelgavā atbrīvoja starp žoga stabiem iestrēgušu stirnu, Tirgus ielā Liepājā no koka nocēla kaķi, Aglonas ielā Daugavpilī no bedres izcēla tajā iekritušu suni, bet Krimuldas pagastā ugunsdzēsēji glābēji no ledus krastā nogādāja briedi, kas saviem spēkiem nespēja nokļūt krastā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI