DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valmieras pilsētas pašvaldības domes 2018.gada 29.novembra sēdē tika pieņemti saistošie noteikumi Nr.314 “Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība Valmierā”, kas tika izstrādāti, ņemot vērā nepieciešamību izteikt tos iedzīvotājiem un uzņēmējiem saprotamākā un pārskatāmākā formā. Saistošie noteikumi pieejami Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapā www.valmiera.lv.

Nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumi iepriekšējā apmērā saglabāti nodokļu maksātājiem, kuri pretendē uz NĪN atvieglojumiem par vasaras terasēm vai vasaras kafejnīcām, par izglītības iestāžu audzēkņu komplekso ēdināšanu, par rūpnieciskās ražošanas ēkām, par viesnīcu ēkām, par regulāru filmu publisku demonstrēšanu, par ēkām, kuras iekļautas pilsētas nozīmes kultūrvēsturisko objektu sarakstā, un uzņēmums ir veicis to pārbūvi, kā rezultātā saglabāts ēkas vēsturiskais veidols un arhitektoniskās vērtības, par būvniecības stadijā esošu daudzdzīvokļu māju un rūpnieciskās ražošanas ēku, uzņēmumiem par jaunuzceltām ēkām vai būves pārbūvi, uzņēmumiem par atjaunotām ēkām un citām NĪN atvieglojumu kategorijām. 

NĪN atvieglojumus 2019.gadā, līdzīgi kā 2018.gadā, varēs saņemt:

  1. vientuļie pensionāri, ja nekustamais īpašums ir deklarētā dzīvesvieta, tas ir īpašumā vai valdījumā vismaz divus gadus un īpašums netiek izmantots saimnieciskā darbībā – 50 % apmērā no NĪN summas;
  2. I un II grupas invalīdi, ja nekustamais īpašums ir deklarētā dzīvesvieta, tas ir īpašumā vai valdījumā vismaz divus gadus, īpašums netiek izmantots saimnieciskā darbībā, neatkarīgi no pensijas apmēra – 50 % apmērā no NĪN summas;
  3. pensionāri, kuri vecāki par 70 gadiem, ja nekustamais īpašums ir deklarētā dzīvesvieta, tas ir īpašumā vai valdījumā vismaz divus gadus, īpašums netiek izmantots saimnieciskā darbībā un pensijas apmērs kopā ar piemaksu pie pensijas nepārsniedz 90% no minimālās mēneša darba algas, kas 2019.gadā sastādīs 387 EUR – 25% apmērā no NĪN summas.

Tāpat arī Valmieras pilsētas pašvaldība aicina pārliecināties par NĪN nomaksu, pretējā gadījumā atvieglojumi netiek piešķirti.

Atvieglojumi pēc saistošiem noteikumiem tiek piešķirti, pamatojoties uz personas iesniegumu. Iesniegumus Valmieras pilsētas pašvaldībā aicinām iesniegt no 2019.gada 2.janvāra.

Arī 2019.gadā NĪN atvieglojumus saskaņā ar likumu “Par nekustamā īpašuma nodokli” saņems personas, kurām piešķirts trūcīgas, maznodrošinātas, politiski represētas vai daudzbērnu ģimenes statuss.

Plašāka informācija pieejama Valmieras pilsētas pašvaldībā Lāčplēša ielā 2, zvanot pa tālruni 64207128, 64207856 vai rakstot e-pastu ilze.kirse@valmiera.lv.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI