DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārā sekretāre ES-Āfrikas augsta līmeņa forumā: Latvija ir viens no līderiem digitālo pakalpojumu pieejamībā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica 2018. gada 17.-18. decembrī piedalījās Austrijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē rīkotajā Augsta līmeņa forumā par ES-Āfrikas sadarbību, kas norisinājās Vīnē, Austrijā. Foruma mērķis ir padziļināt ES-Āfrikas partnerību tehnoloģiju apmaiņas un tirdzniecības jomā, lai radītu nodarbinātības iespējas un sasniegtu ilgtspējīgas attīstības mērķus.

Forums bija iespēja Eiropas un Āfrikas valstu delegāciju vadītājiem apmainīties ar viedokļiem par labklājības un konkurētspējas veicināšanu. Delegāciju vadītāji tika aicināti dalīties ar savu redzējumu par pašreizējo un turpmāko Āfrikas un Eiropas sadarbību inovācijas un digitalizācijas jomā.

Parlamentārā sekretāre skaidroja klātesošajiem: “Latvija ir viens no līderiem digitālo pakalpojumu pieejamībā. Latvijas mērķis ir kļūt par vadošo reģionālo platformu inovācijām un tehnoloģijām. Balstoties uz mūsu pieredzi un izcilību digitālajos pakalpojumos un digitālajā ekonomikā, mēs esam gatavi veidot partnerības ar Āfrikas valstīm, lai sniegtu jaunas iespējas iedzīvotājiem un uzņēmējdarbībai. Mēs esam gatavi dalīties savā pieredzē ar Āfrikas valstīm, lai veicinātu sabiedrības veidošanos, kas gūst labumu no digitālo tehnoloģiju potenciāla”.

Jaunas tehnoloģijas var nodrošināt jaunas iespējas, veidojot iekļaujošas sabiedrības, kas rūpējas par dzimumu vienlīdzību un vienlīdzīgu tiesību un iespēju nodrošināšanu meitenēm un sievietēm, uzsvēra Z. Kalniņa-Lukaševica.

Latvija atbalsta Eiropas Komisijas iniciatīvu par Āfrikas-Eiropas Aliansi ilgtspējīgām investīcijām un darba vietu radīšanai, pauda parlamentārā sekretāre. Latvija ir ieinteresēta dot savu artavu Āfrikas un Eiropas sadarbības padziļināšanā ar mērķi stiprināt mieru, drošību un ilgtspējīgu attīstību.

Parlamentāro sekretāri vizītē pavadīja Latvijas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozares uzņēmēju delegācija, kas vēlas paplašināt savu preču un pakalpojumu eksportu uz Āfrikas valstīm. Latvijas uzņēmēji jau šobrīd eksportē uz Āfriku Latvijā izstrādātos digitālos risinājumus, piemēram, drošības un elektroniskās identitātes, GPS navigācijas un personāla pārvaldīšanas sistēmas, kā arī bezvadu tīklu, kas darbojas jebkuros apstākļos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI