DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Lībiņa-Egnere pateicas Itālijai par ieguldījumu Baltijas drošībā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere otrdien, 18.decembrī, tikās ar Itālijas Republikas parlamenta deputātu grupas sadarbībai ar Baltijas valstīm vadītāju Izabellu Rauti (Isabella Rauti) un grupas parlamentāriešiem.  

Tikšanās laikā I.Lībiņa-Egnere pateicās par Itālijas ieguldījumu Baltijas drošībā, piedaloties Latvijā bāzētajā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā. Itālijas delegācijai, apmeklējot Latviju, paredzēts arī Ādažu militārās bāzes apmeklējums un tikšanās ar Itālijas kareivjiem.

Latvija augstu novērtē arī Itālijas sabiedroto atbalstu, patrulējot Baltijas gaisa telpā. Itālija jau trīs reizes patrulējusi Baltijas reģiona gaisa telpā, tostarp šogad, un nākamā patrulēšana paredzēta 2020.gadā.

Jaunais Latvijas parlamenta sasaukums ir aktīvi uzsācis darbu arī ārpolitikas jomā, un ir izveidotas vairākas grupas sadarbībai ar citu valstu parlamentiem. Viena no pirmajā sadarbības grupām, kas nodibināta 13.Saeimā, ir sadarbībai tieši ar Itālijas parlamentu, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, aicinot uz ciešu sadarbību abu parlamentu starpā. Itālijas parlamentāriešu sadarbības grupa ir pirmā, kas apmeklē parlamentu pēc 13.Saeimas sanākšanas.

Sarunā arī Itālijas parlamentāriešiem piedalījās arī Deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Itālijas parlamentu deputāti Arvils Ašeradens, Boriss Cilevičs, Inese Ikstena, Ivans Klementjevs un Jānis Vucāns. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI