DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Komisijā spriedīs par VDK dokumentu publiskošanas gaitu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti trešdien, 19.decembrī, spriedīs par Saeimā pieņemto likuma grozījumu, kas paredz, ka Latvijas PSR Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentiem jābūt publiski pieejami, izpildes gaitu.

12.Saeima pēc ilgām diskusijām lēma, ka VDK dokumentiem jābūt publiski pieejamiem, un Ministru kabinetam tika deleģēts uzdevums noteikt piekļuves kārtību Latvijas Nacionālā arhīva tīmekļvietnē publicētajiem datiem. Savukārt Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš vērš uzmanību uz to, ka sākotnējā Saeimas iecere nesaskan ar šobrīd izstrādātajiem Ministru kabineta noteikumiem, kuri paredzētu personas reģistrēšanos, lai piekļūtu publicētajiem datiem.

Uz sēdi komisija aicinājusi pārstāvjus no Latvijas Nacionālā arhīva, Latvijas Valsts arhīva, Satversmes aizsardzības biroja, Kultūras ministrijas un Datu valsts inspekcijas.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde notiks trešdien, 19.decembrī, pulksten 10.15 sēžu zālē Jēkaba ielā 6/8, 306.telpā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI