DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK paziņojis trīs pretendentus, kuriem jāturpina izstrādāt metu idejas Expo 2020 Dubaijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) otrdien, 18.decembrī, paziņoja trīs labāko ideju autorus metu konkursam Expo 2020 Dubaijā, kur visaugstāk novērtēts SIA “Mailītis A.I.I.M.” ar darba nosaukumu “Skaņais mežs”.

Otrajā vietā ierindojās SIA “Riga Architecture Institue” ar ideju “Ēters”, bet trešajā SIA “LowTech” ar darbu “Kustīgais mežs”. Ar visiem trīs metu konkursa nākamās kārtas dalībniekiem tiks turpinātas sarunas, lai attīstītu sagatavotos konkursa darbus, tādējādi 28.decembrī paziņojot uzvarētāju.

Kopumā LTRK saņēma 17 pieteikumus paviljona izveidei Expo 2020 Dubaijā, kur žūrija, vērtējot gan idejas, gan tehniskos risinājumus, u.c. informāciju, izvēlējās trīs labākos darbus. “Mums ir ļoti liels prieks par ideju daudzveidību un piedāvāto konkursa metu kvalitāti. Izvēlētie trīs darbi vēl tiks tālāk attīstīti un jau šā gada beigās zināsim to, kāds būs Latvijas paviljons Expo 2020 Dubaijā,” saka Expo 2020 projekta vadītājs Ansis Egle, norādot, ka vēl nav zināms, kurš no trīs darbiem beigās tiks izvēlēts, jo šis bija žūrijas vērtējums.

Pretendentu uzdevums bija iesniegt divas atsevišķas konkursa daļas – devīzi un pašu radošo risinājumu. Lai žūrijas darbs netiktu ietekmēts, devīzes jeb autori katram no pieteikumiem tika atvērti tikai otrdienas rītā, 18.decembrī, klātesot arī pašiem dalībniekiem, tādējādi tika nodrošināta konfidencialitāte un žūrijas darba neitralitāte.

Ar katru no radošajām komandām šīs nedēļas laikā tiks organizētas tikšanās, lai precizētu nepieciešamos uzlabojumus un tāmes, tādējādi sagatavojot idejas līdz realizēšanas pakāpei.

Expo 2020 Dubaijas devīze ir: Savienojot prātus, radīt nākotni (Connecting minds, creating the future). Izstādes apakštēmas ir: Ilgtspēja, Iespēja un Mobilitāte.

Metu konkursa žūrijā iekļauti divi arhitekti Zane Tetere un Artis Zvirgzdiņš, sociālantropologs Roberts Ķīlis, grafiskais dizaineris Artis Tauriņš un radošo aģentūru pārstāve LADC izpilddirektore Annija Mežgaile. Kā novērotāja žūrijas darbā piedalās Dizaina padomes pārstāve Dita Danosa.

LTRK līdz šim organizējis Latvijas dalību vairākās Expo izstādēs – 1992.gadā Seviļā (Spānija), 1993.gadā Tedžonā (Dienvidkoreja), 1998.gadā Lisabonā (Portugāle) un 2017.gadā Astanā (Kazahstāna).

Expo 2020 Dubaijā solās būt nozīmīgs notikums pasaulē. Līdz šim dalību apstiprinājušas jau vairāk nekā 190 valstis. Paši organizatori uzsver, ka šī būs visu laiku labākā Expo izstāde. Jau pašreiz Expo 2020 Dubaijas organizatori rīkojas jaunos, līdz šim neredzētos izstādes organizēšanas veidos, piemēram, izveidojot īpašu inovāciju fondu 100 miljonu eiro apjomā, lai atbalstītu dažādus jaunuzņēmumus. Finansējumu saņēmis arī viens Latvijas uzņēmums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI