DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tiesai nodota krimināllieta par 25 000 EUR izkrāpšanu izmantojot uzticēšanos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018.gada 14.decembrī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par to, ka izmantoja citas personas uzticēšanos un izmantojot šo uzticēšanos ar viltu izkrāpa no šīs personas 25 000 EUR.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis iepazinās ar cietušo personu, kura bija pievērsusies islamam un regulāri abi diskutēja par reliģiska rakstura tēmām, tādā veidā iegūstot šīs personas uzticību. Apsūdzētais uzzināja, ka cietušās personas rīcībā ir vairāki desmiti tūkstoši eiro, kurus ieguvusi kā mantojumu. Apsūdzētajam radās noziedzīgs nodoms, izkrāpt no cietušās personas naudas līdzekļus pēc iespējas lielākā apmērā.

Izmantojot to, ka cietusī apsūdzētajam uzticas, viņš piedāvāja cietušajai personai ņemt dalību biznesā, veidojot kopīgu firmu. Apzinoties, ka nekādu biznesu kopā ar cietušo apsūdzētais vīrietis neveidos, realizējot savu nodomu, pierunāja cietušo personu it kā kopīgas firmas izveidošanai veikt naudas ieguldījumu 15 000 eiro apmērā, ko cietusī pārskaitīja no sava bankas konta uz apsūdzētā vīrieša bankas kontu. Vēlāk apsūdzētais piedāvāja veikt remontu cietušās nekustamajā īpašumā, uz ko persona piekrita un uz apsūdzētā bankas kontu pārskaitīja 10 000 EUR.

Kopumā apsūdzētais, ļaunprātīgi izmantojot cietušās uzticēšanos un ar viltu, prettiesiski ieguva naudas summu 25 000 EUR apmērā.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI