DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Šogad apstiprināti Erasmus+ projekti par vairāk nekā 23 miljoniem eiro

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) 2018. gadā apstiprinājusi Eiropas Savienības izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas Erasmus+ projektus skolu, profesionālās, pieaugušo un augstākās izglītības sektorā ar kopējo finansējumu vairāk nekā 23 miljoni eiro, kas ir par 3 miljoniem eiro vairāk nekā pērn.

Eiropas Komisijas finansējums mācību mobilitātei un stratēģiskajām partnerībām izglītības un mācību jomā šogad bijis 21,03 miljoni eiro, savukārt valsts budžeta līdzfinansējums augstskolu studentu un personāla mobilitātei – 2,02 miljoni eiro.

Visos izglītības sektoros kopā apstiprināti 167 mobilitātes projekti, kuros 5665 pārstāvji no dažādiem izglītības sektoriem dosies gūt zināšanas un pieredzi ārvalstīs. Projektu dalībnieki piedalīsies kursos, darba vērošanā vai pieredzes apmaiņā, kā arī docēs, stažēsies, studēs vai izies praksi citā valstī.

Mobilitātē uz Erasmus+ programmas dalībvalstīm dosies 2479 studenti, 1100 augstskolu mācībspēki, 344 vispārizglītojošo un 231 profesionālo izglītības iestāžu pedagogi, 870 profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi, kā arī 47 pieaugušo izglītotāji. Šogad pirmoreiz apstiprināti ErasmusPro projekti ilgtermiņa mobilitāšu īstenošanai profesionālajā izglītībā, kuros 93 audzēkņi dosies 3 līdz 12 mēnešus ilgā mobilitātē.

Erasmus+ programma augstākajā izglītībā paredz sadarbību arī ar valstīm ārpus Eiropas Savienības, un šogad 20 Latvijas augstākās izglītības iestādes ieguva iespēju sadarboties ar augstskolām no visas pasaules, uzņemot 158 studentus un 203 vispārējā un akadēmiskā personāla pārstāvjus, kā arī nosūtot mobilitātē 30 studentus un 203 vispārējā un akadēmiskā personāla pārstāvjus no Latvijas.

Visos izglītības sektoros kopā šogad apstiprināti 153 stratēģisko partnerību projekti par kopējo finansējumu 6,6 miljoni eiro. Visvairāk projektu, līdzīgi kā iepriekšējos gados, īstenos skolas – apstiprinātas 133 skolu apmaiņas partnerības.

VIAA mājaslapā publicēta statistika par 2018. gada Erasmus+ programmas finansējumu, pieteikumiem un apstiprinātajiem projektiem visos izglītības sektoros.

Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par ES Erasmus+ programmas īstenošanu Latvijā, savukārt VIAA un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra nodrošina ES Erasmus+ programmas ieviešanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI