DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Dzlezceļa līnijai Rīga - Jelgava 150!

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Teju trīs miljoni pasažieru - tādu intensitāti ik gadu ir spējusi uzrādīt viena no senākajām Latvijas dzelzceļa līnijām Rīga - Jelgava. Ar īpašu pasākumu šodien Jelgavā tika atzīmēta tās 150. gadskārta. 

Jelgavniekiem un pilsētas viesiem bija iespēja apskatīt modernizēto lokomotīvi pie Jelgavas dzelzceļa stacijas, kā arī bez maksas apmeklēt Latvijas Dzelzceļa muzeja Jelgavas ekspozīciju un doties uz Jelgavas depo, kas  ikdienā apmeklētājiem nav pieejams. 

VAS “Latvijas dzelzceļš” prezidents Edvīns Bērziņš, atklājot pasākumu, akcentēja, ka dzelzceļa līnija no Rīgas uz Jelgavu ir viena no aktīvākajām Latvijā.  “Nākamajā gadā mēs svinēsim simtgadi kopš “Latvijas dzelzceļa” dibināšanas, un arī simtgades gadā mēs turpināsim ieviest jaunas tehnoloģijas, strādāt jaunos tirgos un attīstīt jaunus, uz klientiem orientētus risinājumus. Šī dzelzceļa līnija starp Rīgu un toreizējo Mītavu tika izveidota tālajā 1868.gadā, un tā ir pieredzējusi dzelzceļa attīstību no pašiem tā pirmsākumiem, daudzu politisko varu maiņu, dažādus dzelzceļa sliežu platumus, visdažādākos vilcienus un uz sliežu ceļiem strādājošo cilvēku dzīves un darba stāstus,”  norādīja E. Bērziņš.

Arī Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš izcēla Rīga - Jelgava līnijas nozīmi: “Dzelzceļš ir tā artērija, kas vienmēr būs jāuztur labā kvalitātē. Ja  salīdzina ar zirga pajūgu pirms 150 gadiem, kad šis process aizņēma daudz vairāk laika, tagad pārvadājumi, kas tiek veikti pa dzelzceļu, ir nesalīdzināmi ātrāki.  Mēs vienmēr esam domājuši, kā palielināt ātrumu, lai pasažieriem ceļā pavadītais laiks arvien samazinātos. Atslēgas vārds ir tehnoloģijas. Mēs vēlamies, lai uz Jelgavu brauktu arvien vairāk cilvēku, un pie tā ir jāstrādā.” 

Šogad 10 mēnešos Jelgavas līnijā pārvadāti 2 434 338 pasažieri, kas ir nedaudz vairāk nekā pērn šajā laika posmā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI