DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrija rīko ikgadējo Latvijas vēstnieku sanāksmi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gadā no 18. līdz 20. decembrim Rīgā norisināsies ikgadējā Latvijas diplomātisko pārstāvniecību ārvalstīs vadītāju un Rīgā rezidējošo Latvijas vēstnieku sanāksme.

Sanāksmi 18. decembrī ar uzrunu atklās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Sanāksmes laikā vēstniekiem ir plānotas tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, Satversmes tiesas priekšsēdētāju Inetu Ziemeli, Ministru prezidenta biedru, ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu, aizsardzības ministru Raimondu Bergmani, Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Kasparu Ozoliņu un citām valsts amatpersonām.

Dienu pirms sanāksmes oficiālās atklāšanas vēstnieki darba sēdēs apspriedīs Latvijas intereses starptautiskajās organizācijās, Centrālāzijā, Tuvajos austrumos un Āzijā, kā arī diskutēs par diasporas politiku un augstākās izglītības eksporta iespējām.

Sanāksmes gaitā vēstnieki apmeklēs Rīgas Tehniskās universitātes Dizaina fabriku, kur studenti strādā pie inovatīvu produktu izveides sadarbībā ar Latvijas uzņēmumiem. Sanāksmes izbraukuma laikā vēstnieki apmeklēs Dizaina fabriku - Rīgas Tehniskās universitātes inovāciju un uzņēmējdarbības platformu ar Baltijā vislabāk aprīkoto prototipēšanas darbnīcu -, kur studenti un augsti kvalificēta ekspertu komanda strādā pie inovatīvu produktu izveides sadarbībā ar Latvijas uzņēmumiem, organizācijām un zinātniekiem. Savukārt Latvijas nacionālās aviokompānijas “airBaltic” apmācību centrā vēstnieki pārrunās transporta savienojamības iespējas un priekšrocības.

Latvijas diplomātisko pārstāvniecību vadītāju sanāksme ir ikgadējs ārlietu dienesta pasākums, kurā pārrunā ārlietu dienesta prioritātes un aktuālos uzdevumus. Sanāksmē piedalīsies arī valsts augstāko amatpersonu ārlietu padomnieki un Ārlietu ministrijas darbinieki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI