DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Visa “Rīgas satiksmes” valde iesniegusi atlūgumus; uzņēmumu pagaidām vadīs Anrijs Matiss; plānots pārtraukt visus iepirkumus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs šodien tikās ar pašvaldības uzņēmuma “Rīgas satiksme” valdes locekļiem. Visi pieci valdes locekļi: Leons Bemhens, Emīls Jakrins, Andrejs Požarnovs, Larisa Loskutova un Inese Švekle N.Ušakovam kā kapitāldaļu turētāja pārstāvim iesniedza atlūgumus.

“Ņemot vērā mūsu iepriekšējā darba pieredzi, man nav ko pārmest nevienam no viņiem. Visi strādāja pēc labākās sirdsapziņas. Taču šodien visi pieci valdes locekļi pieņēma lēmumu atkāpties no amata. Pēc viņu domām, tas ir būtiskākais, ko viņi pašlaik var izdarīt, lai saglabātu uzņēmuma reputāciju. Esmu visiem valdes locekļiem un, jo īpaši Leonam Bemhenam, pateicīgs par šo lēmumu un pieņēmu viņu atlūgumus. Vienlaikus es ceru, ka izmeklēšanas darbības apliecinās, ka valdes locekļi nav līdzdalīgi pārkāpumos, kādi, iespējams, ir notikuši uzņēmumā,”  norāda N.Ušakovs.

Šodien N.Ušakovs iecēlis pagaidu valdi trīs cilvēku sastāvā. Pagaidu valdi vadīs bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss, tajā tiks iekļauti arī divi pašreizējie uzņēmuma darbinieki – Edmunds Zivtiņš un Jānis Geduševs.

Tuvākajā laikā tiks izsludināts konkurss uz valdes locekļu amatiem.

Vecās valdes locekļi darbu atstāj no 14.12.2018, un no 14.12.2018. darbu uzsāk jaunie pagaidu valdes locekļi.

“Pirmais uzdevums, kas tiek izvirzīts pagaidu valdes vadītājam Anrijam Matīsam – apturēt visu pašreizējo sabiedriskā transporta iepirkumu norisi. Visos gadījumos, kad  piegādes vēl nav pabeigtas un kur to ļauj likumu normas – lauzt līgumus un izsludināt atlikušo transporta vienību iepirkumus no nulles,” uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI