DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs izsaka pateicību Japānas vēstniecei par ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 13. decembrī pie ārlietu ministra Edgara Rinkēviča atvadu vizītē ieradās Japānas vēstniece Latvijā Mariko Fudžī (Mariko Fujii), lai pārrunātu vēstnieces kadences laikā paveikto divpusējo attiecību jomā  un sadarbības stiprināšanu starptautiskajos forumos.

E.Rinkēvičs pateicās vēstniecei par ieguldījumu divpusējās sadarbības ekonomikā, kultūrā un izglītībā stiprināšanā, kā arī politiskā dialoga veicināšanā sniedzot atbalstu augsta līmeņa vizīšu organizēšanā. Ministrs izcēla pēdējā gada laikā notikušo premjerministru vizīšu apmaiņu, kā arī noslēgto Dubultnodokļu konvenciju un Saprašanās memorandu par sadarbību aviācijā.

E.Rinkēvičs pauda gandarījumu par noslēgto ES-Japānas Ekonomiskās partnerības nolīgumu, kuram stājoties spēkā nākamā gada sākumā, potenciālie ieguvumi Latvijas uzņēmējiem ietvers visaptverošu importa un eksporta tarifu atcelšanu un ar tarifiem nesaistītu tirdzniecības šķēršļu novēršanu Japānā. Nolīguma ratifikāciju plānots pabeigt līdz šī gada beigām.

Tikšanās laikā amatpersonas apliecināja vēlmi turpināt aktīvu politisko dialogu abu valstu starpā.

Atvadu vizītes laikā vēstniecei plānotas tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci.

Japānas vēstniece Latvijā akreditēta kopš 2015. gada 15. decembra.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI