DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā norisināsies izlaidums

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 14.decembrī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis apmeklēs Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Virsnieka speciālista pamatkursa, Jaunākā štāba virsnieku kursa un maģistra studiju programmas izlaidumu.

Virsnieka speciālista pamatkurss norisinājās no šā gada augusta līdz novembrim. Sertifikātu par Virsnieka speciālista pamatkursa beigšanu un virsleitnanta dienesta pakāpi (sertificēti ārsti - kapteiņa dienesta pakāpi) izlaiduma ceremonijā saņems 16 absolventi un viņi turpinās profesionālo dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos informācijas tehnoloģiju speciālistu, juristu, ārstu un kapelānu specialitātēs.

Savukārt Jaunākā štāba virsnieku kursu absolvēs 14 virsnieki. Jaunākā štāba virsnieka kurss norisinājās no šā gada jūlija līdz decembrim un tā mērķis ir sniegt jaunāko virsnieku sastāvam vispārēju ieskatu starptautiskās un nacionālās drošības jautājumos, veidot izpratni par Nacionālo bruņoto spēku attīstības tendencēm, sniegt zināšanas rotas un bataljona līmeņa taktikā, kā arī ieskatu dažāda līmeņa kaujas operāciju plānošanā un štāba procedūrās.

Maģistra studiju programmu “Militārā vadība un drošība” absolvēs divi maģistranti. Maģistra studiju programmas galvenais mērķis ir izglītot Nacionālo bruņoto spēku un ārvalstu bruņoto spēku vecākos virsniekus augstākā līmeņa militārās vadības un nacionālās drošības jautājumos, tostarp sniedzot izpratni par starptautiskajām militārajām operācijām un tehnoloģiju nozīmi mūsdienu konfliktu risināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI