DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

CSP un Eiropas statistiku nodrošinošās iestādes paraksta saprašanās memorandu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 12.decembrī, Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP) parakstīts statistikas iestāžu saprašanās memorands par sadarbību oficiālās statistikas sistēmas kvalitātes politikas ieviešanā.

“Dati, sistēma un kvalitāte ir mūsdienu statistikas atslēgvārdi,” savā uzrunā atzīmēja CSP priekšniece Aija Žīgure. “Mūsu kopīgais mērķis ir panākt, lai iestāžu veidotā statistika būtu kvalitatīva un to atzinīgi novērtētu mūsu datu lietotāji.”

Valsts institūciju, kas nodrošina Eiropas oficiālo statistiku, kompetencē ir nodrošināt Latvijas, Eiropas un starptautiskās politikas veidotājus un sabiedrību ar kvalitatīvu oficiālo statistiku, ievērojot vispārīgās kvalitātes prasības, kas noteiktas Eiropas Statistikas prakses kodeksā. Lai veicinātu šo prasību iedzīvināšanu statistikas iestādēs, CSP ir definējusi oficiālās statistikas sistēmas kvalitātes politikas mērķi un principus un aicina statistikas iestādes pievienoties šiem principiem, parakstot saprašanās memorandu.

Kā pirmās memorandu parakstīja statistikas iestādes, kas nodrošina Eiropas oficiālo statistiku. Pasākuma gaitā tika pārrunāta esošā situācija, kā arī turpmākā sadarbība oficiālās statistikas vispārējo kvalitātes prasību uzlabošanā.

Ar memorandu var iepazīties CSP mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI