DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Lauku atbalsta dienestā darbu ir uzsācis robots Varis

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lauku atbalsta dienestam ir pievienojies jauns darbinieks robots, kuru sauc Varis. Pirmais robota darba pienākums dienestā ir pārbaudīt ziņas par atbalsta saņēmējiem Sodu reģistrā.

Robots dienesta datu bāzē pārskata visus atbalsta pretendentus, pēc tam Lursoft datu bāzē iegūst informāciju par uzņēmuma atbildīgajām personām. Sodu reģistrā Varis pārbauda, vai atbalsta saņēmējs nav sodīts. Iegūto informāciju Varis ievieto dienesta datu bāzē.

Dienests vienmēr ir sekojis jaunākajam moderno tehnoloģiju jomā un savā darbā regulāri ievieš inovatīvus un mūsdienīgus risinājumus. Lauku atbalsta dienesta direktore Anna Vītola – Helviga raksturo robota darbu: “Robots - tā ir iespēja lietderīgi izmantot esošos resursus. Varis strādā visu diennakti, paveicot tehnisku un laikietilpīgu darbu ātrāk, nekā to var izdarīt cilvēks. Mūsu speciālisti tāpēc lielāku uzmanību var pievērst citiem darbiem. Robota darba pienākumus spilgti raksturo arī viņa vārds Varis. Varis patiesi var paveikt ļoti daudz īsā laikā.”

Nākotnē dienests plāno paplašināt robota darbību, iemācot tam intelektuālākas darbības un uzticot jaunus darba pienākumus.

Dienests izsaka pateicību SIA “Lursoft” un Iekšlietu ministrijas Informācijas centram par robota darba atbalstīšanu!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI