DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. decembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents apmeklēja Rēzekni

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 7. decembrī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Iveta Vējones kundze reģionālajā darba vizītē viesojās Rēzeknes pilsētā, apmeklējot dažādus pasākumus, iestādes un objektus.

Valsts prezidentu Rēzeknes pilsētā uzņēma un visas dienas laikā pavadīja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, savukārt Ivetas Vējones pavadone bija priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un sociālajos jautājumos Lidija Ostapceva.

Vizīte tika uzsākta ar Rēzeknes 5. vidusskolas apmeklējumu, kur Valsts prezidents vēroja īpašus Latvijas simtgadei veltītus skolēnu muzikālos priekšnesumus, kā arī atbildēja uz audzēkņu jautājumiem. Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents uzsvēra Latgales kongresa, kā arī Rēzeknes pilsētas nozīmi Latvijas valsts dibināšanā, kā arī atgādināja skolēniem to, cik liela nozīme tālākajā dzīvē ir izglītībai un arī ārpusskolas aktivitātēm. Pēc Rēzeknes 5. vidusskolas apmeklējuma Valsts prezidents devās uz Rēzeknes Tehnikumu, kur skolēni demonstrēja muzikālu priekšnesumu, kā arī dalījās pieredzē par mācību procesu profesionālajā mācību iestādē. Pēc tikšanās aktu zālē direktore Benita Virbule iepazīstināja Valsts prezidentu ar mācību telpām un tehnoloģijām, kas tiek pielietotas mācību procesā. Tikmēr Iveta Vējones kundze kopā ar Lidiju Ostapcevu piedalījās labiekārtotā bērnudārza “Laimiņa” Metālistu ielā 2 atklāšanas pasākumā, kā arī Sociālā dienesta un Dienas centra telpas, kur tikās ar aktīvākajiem senioriem, kuri bija sagatavojuši dažādus priekšnesumus.  

Dienas otrajā pusē Valsts prezidents Rēzeknes pilsētas domes zālē tikās ar pašvaldības deputātiem. Tikšanās laikā Rēzeknes pilsētas domes pārstāvji iepazīstināja ar pilsētas aktualitātēm un nākotnes iecerēm, savukārt par sarunas galveno tēmu kļuva iespējas uzlabot uzņēmējdarbības vidi Latgales reģionā, kā arī pilsētas attīstības iespējas un valsts atbalsts tādu projektu kā, piemēram, Olimpiskais centrs Rēzekne realizēšanā. Vizīte turpinājās LIAA Rēzeknes biznesa inkubatora telpās, kur notika tikšanās ar dažādu jomu un mēroga uzņēmējiem, lai noskaidrotu, ar kādiem sarežģījumiem un izaicinājumiem komersantiem ikdienā jāsaskaras. Savukārt Iveta Vējones kundze pēcpusdienā viesojās Austrumlatvijas radošo pakalpojuma centrā “Zeimuļs”, kur kopā ar iestādes vadītāju Jevgeniju Kušču apmeklēja un iestaistījās fimoplastikas mākslas, šūšanas darbnīcas un floristikas nodarbībās.

Vizītes noslēgumā Valsts prezidents kopā ar kundzi apmeklēja SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” sadales un ražošanas cehus, kā arī tikās ar uzņēmuma vadību.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis atzinīgi novērtēja Rēzeknes pilsētas līdz šim paveikto, kā arī pilsētas uzsākto darbu pie dažādiem attīstības projektiem kā, piemēram, degradēto teritoriju sakārtošanu, Latgales ielas atjaunošanu un Olimpiskā centra Rēzekne celtniecību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI