DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Piešķir naudas balvas skolēniem un viņu pedagogiem par starptautiskajiem sasniegumiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība otrdien, 2018. gada 11. decembrī, apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotos rīkojuma projektus par Ministru kabineta diploma un naudas balvu piešķiršanu 2018.gada starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētājiem, Eiropas jauno profesionāļu meistarības konkursa “EuroSkills” konkursantiem un viņu pedagogiem un profesionālo prasmju pilnveidotājiem.

Starptautiskās matemātikas, ķīmijas, bioloģijas, fizikas un informātikas olimpiādes 18 uzvarētāji un 26 viņu pedagogi par gūtajiem augstajiem sasniegumiem kopumā naudas balvās saņems 28 750 eiro. Šogad četri skolēni izcīnīja 2. vietu, desmit – 3.vietu, bet vēl četri skolēni saņēma atzinību.

Starptautiskais jauno profesionāļu meistarības konkurss “EuroSkills” 2018 notika 26.septembrī Budapeštā, Ungārijā. Tajā piedalījās 436 konkursanti no 28 Eiropas valstīm 35 prasmju konkursos. Kopvērtējumā Latvijai valstu konkurencē ir septītais labākais komandas rezultāts. Latvijas komandas konkursanti piedalījās 10 prasmju konkursos, iegūstot divas zelta, vienu sudraba un četras izcilības medaļas. Par veiksmīgo sniegumu septiņi audzēkņi un deviņi viņu profesionālo prasmju pilnveidotāji kopumā saņems 13 200 eiro. “EuroSkills” ir starptautisks profesionālās meistarības konkurss jauniešiem, kas notiek katru otro gadu kādā no Eiropas valstīm un kurā dalībnieki salīdzina savas profesionālās prasmes ar citu valstu jauniešiem.

Ar rīkojuma projektu “Par Ministru kabineta balvas piešķiršanu par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs” un “Par Ministru kabineta Diploma piešķiršanu par sasniegumiem starptautiskajā jauno profesionāļu meistarības konkursā EuroSkills 2018” iespējams iepazīties Ministru kabineta mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI