DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Par Tieslietu padomes 10.decembra sēdē skatītajiem jautājumiem un pieņemtajiem lēmumiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tiesnešu karjeras jautājumi: ieceļ tiesu priekšsēdētāju vietniekus, pārceļ tiesnešus un lemj par tiesnešu aizstāšanu

Tieslietu padome 10.decembra sēdē iecēla divas rajona tiesu priekšsēdētāju vietnieces: par Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieci Jūrmalā tiesnesi Ilzi Freimani, par Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieci – tiesnesi Lolitu Lauri.

Tieslietu padome lēma par divu tiesnešu pārcelšanu augstākas instances tiesā. Administratīvās apgabaltiesas tiesnesi Anitu Kovaļevsku pārcēla Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta tiesneša amatā, bet Vidzemes rajona tiesas tiesnesi Gunu Krieviņu pārcēla Vidzemes apgabaltiesas tiesneša amatā.

Šie bija pirmie lēmumi pēc grozījumiem likumā “Par tiesu varu”, ar kuriem tiesnešu pārcelšana augstāka līmeņa tiesā vairs nenotiek ar Saeimas lēmumu, bet gan tā ir Tieslietu padomes kompetence.

Tieslietu padome arī lēma par trīs tiesnešu amata pienākumu izpildīšanu uz laiku. Administratīvās apgabaltiesas tiesnešiem Ievai Višķerei un Valteram Poķim uzdeva aizstāt Augstākās tiesas tiesnesi pagaidu prombūtnes laikā. Abi tiesneši uz laiku, ne ilgāku par diviem gadiem, aizstās prombūtnē esošos tiesnešus Administratīvo lietu departamentā. Savukārt lai aizpildītu līdz ar to radušos tiesneša amata vakanci Administratīvajā apgabaltiesā, uzdeva Administratīvās rajona tiesas tiesnesei Ingai Juhņevičai-Knokai aizstāt Administratīvās apgabaltiesas tiesnesi pagaidu prombūtnes laikā.

Turpina izstrādāt tiesas priekšsēdētāju, vietnieku un tiesu namu priekšsēdētāju izvirzīšanas un iecelšanas kārtību

Tieslietu padome sāka izskatīt Tieslietu ministrijas sagatavoto tiesas priekšsēdētāja, tiesas priekšsēdētāja vietnieka un tiesu nama priekšsēdētāja kandidātu izvirzīšanas un iecelšanas kārtības projektu.

Darbs pie jaunās kārtības tiks turpināts nākamajā Tieslietu padomes sēdē, līdz kurai Tieslietu ministrijai jāsagatavo jauns kārtības projekts, ņemot vērā padomes sēdē izskanējušos priekšlikumus. Savukārt Tieslietu padomes sekretariāts sagatavos pārskatu par citu valstu pieredzi tiesnešu amata kandidātu izvērtēšanā un konkursa komisijas funkcijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI