DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Mediķu darba samaksas palielinājumu plāno īstenot no nākamā gada 1.janvāra

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai nodrošinātu ārstniecības personu darba samaksas palielinājumu par 20% saskaņā ar iepriekš apstiprinātajiem politikas plānošanas dokumentiem, Veselības ministrija izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta noteikumos*, paredzot attiecīgu vidējās darba samaksas palielinājumu (tarifā) ārstiem, māsām un citam medicīnas personālam. Nākamnedēļ tos plānots apstiprināt Ministru kabineta sēdē.

 “Kaut arī nav apstiprināts nākamā gada budžets, ir panākta vienošanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski un finanšu ministri Danu Reiznieci Ozolu par nestandarta risinājumu. Mediķu darba samaksas palielinājums ir jānodrošina jau no jaunā gada 1.janvāra. Tā kā visi Saeimā pārstāvētie politiskie spēki pirms vēlēšanām pauda atbalstu mediķu darba samaksas palielinājumam, uzskatām, ka arī nākamā valdība atbalstīs šo risinājumu, apstiprinot nākamā gada valsts budžetu,” norādīja veselības ministre Anda Čakša.

Jau ziņots, ka atbilstoši Ministru kabinetā izskatītajam plānam, nākamajā gadā stacionārajā sektorā ārsti un funkcionālie speciālisti saņemtu vidēji 1856 eiro līdzšinējo 1547 eiro vietā. Ārstniecības un pacientu aprūpes personām atalgojums pieaugtu no esošajiem vidēji 928 eiro līdz 1114 eiro nākošgad, savukārt ārstniecības un pacientu aprūpes atbalsta personām darba samaksa mainītos no vidēji 620 eiro līdz 742 eiro.

Ambulatorajā sektorā ārsti un funkcionālie speciālisti nākošgad saņemtu vidēji 1350 eiro līdzšinējo 1125 eiro vietā. Ārstniecības un pacientu aprūpes personām atalgojums pieaugtu no esošajiem 675 līdz vidēji 810 eiro, savukārt ārstniecības un pacientu aprūpes atbalsta personām darba samaksa mainītos no 450 eiro uz vidēji 540 eiro.

*Ministru kabineta 2018.gada 28.augusta noteikumi Nr.555 “Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība”;

Ministru kabineta 2010.gada 29.jūnija noteikumi Nr.595 “Noteikumi par zemāko mēnešalgu un speciālo piemaksu ārstniecības personām”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI