DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs piedalīsies ES Ārlietu padomes un ES Vispārējo lietu padomes sanāksmēs Briselē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 10. decembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Briselē.

Padomē ministri pārrunās situāciju Venecuēlā, kā arī pievērsīs uzmanību aktualitātēm Rietumbalkānu reģionā. Tāpat ir plānota ministru diskusija par ES-Āfrikas Savienības sadarbību un ES attiecībām ar Irānu, un tās lomu reģionā.

Ministru uzmanības lokā būs arī situācija Ukrainā, ņemot vērā Krievijas agresiju Azovas jūrā.

Savukārt 11. decembrī E. Rinkēvičs piedalīsies ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē Briselē.  

ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē ministri turpinās diskusijas par progresu sarunās par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam.

Ministri apspriedīs arī 13. un 14. decembrī plānotās Eiropadomes secinājumu projektu, kā arī iepazīsies ar progresu 18. oktobra Eiropadomes secinājumu īstenošanā. Plānots, ka Eiropas Komisija informēs dalībvalstis par 21. novembrī publicēto 2019. gada Ikgadējo izaugsmes ziņojumu, kurā ir izklāstītas ekonomikas un sociālās politikas prioritātes 2019. gada Eiropas semestrim.

Tāpat dalībvalstis atgriezīsies pie jautājuma par likuma varu Polijā, turpinot Polijas uzklausīšanu. Iepriekšējā uzklausīšana notika 26. jūnijā un 18. septembrī.

Paredzēts, ka ministri diskutēs arī par aktuālo situāciju jautājumā par likuma varu Ungārijā saistībā ar 12. septembrī Eiropas Parlamenta izteiktajām bažām par iespējamiem ES vērtību pārkāpumiem šajā valstī un pieņemto rezolūciju, kurā Eiropas Parlaments aicināja Padomi uzsākt 7.1 panta procedūru pret Ungāriju.

Informācijai

Ārlietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. Ārlietu padomi vada ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2018. gada otrajā pusgadā to vada ES Padomes prezidējošā valsts Austrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI