DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs tiksies ar jauno Gruzijas vēstnieci Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 10. decembrī, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis tiksies ar jauno Gruzijas vēstnieci Latvijā Teu Maisuradzi (Tea Maisuradze), lai pārrunātu valstu divpusējo sadarbību aizsardzības jomā, kā arī reģionālās un globālās drošības aktualitātes.

T. Maisuradze darbam Latvijā tika akreditēta šī gada 30. oktobrī.

Gruzija ir viena no galvenajām Austrumu partnerības valstīm, ar kuru Latvija sadarbojas aizsardzības jomā. Abu valstu divpusējā sadarbība ietver gan bruņoto spēku kopīgu dalību militārajās mācībās, gan sadarbību apmācības jomā.

Latvijas un Gruzijas sadarbība aizsardzības jomā notiek 2002. gadā noslēgtā līguma ietvaros. Sadarbība kļuva ciešāka un intensīvāka pēc 2008. gada Krievijas agresijas Gruzijā.

Latvija piedalās NATO atbalsta programmā Gruzijas bruņoto spēku reformām, sniedzot atbalstu Gruzijas bruņoto spēku apmācībā, aizsardzības nozares iepirkumu procedūru un kontroles uzlabošanā, kā arī Jūras spēku robežsardzes spēju attīstībā.

Šī gada maijā Latvijas aizsardzības nozares vadība apmeklēja Gruzijas valsts simtgadei veltītajos svinīgajos pasākumus un oktobrī piedalījās Gruzijas aizsardzības un drošības konferencē, kurā tika diskutēts par izaicinājumiem to valstu drošībai, kuras vēlas pievienoties Eiropas un Eiroatlantiskajai kopienai, kā arī par NATO atvērto durvju politiku.

Šogad Latvija un Gruzija svin diplomātisko attiecību dibināšanas 25. gadadienu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI