DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas prezidentūra Baltijas jūras valstu padomē rīko Vecāko amatpersonu komitejas trešo sanāksmi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 6. un 7. decembrī Ārlietu ministrijā notika Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) Vecāko amatpersonu komitejas (VAK) trešā sanāksme Latvijas prezidentūras vadībā. VAK ir BJVP darbību uzraugošā institūcija, kas koordinē BJVP ekspertu darba grupu un sadarbības platformu aktivitātes.

Sanāksmes laikā BJVP VAK priekšsēdētājs vēstnieks Juris Bone iezīmēja Latvijas prezidentūras BJVP paveikto pirmajā pusgadā. Šajā periodā notikušas vairākas konferences, augsta līmeņa sanāksmes un pasākumi, kas īstenoti saistībā ar Latvijas prezidentūras izvirzītajām prioritātēm.

Latvijas iekšlietu nozares pārstāvji noslēguši prezidentūru BJVP darba grupā cīņai ar organizēto noziedzību – tika izveidota jauna apakšgrupa cīņai ar nelegālo migrāciju, kā arī nodrošināts pēctecīgs narkotiku nelegālās aprites un novēršanas apakšgrupas darbs. Progress panākts cilvēku tirdzniecības mazināšanas jomā – uzsākts jauns starptautisks projekts cilvēku tirdzniecības novēršanai. Šī projekta ietvaros tiks izveidots Baltijas jūras reģiona pārrobežu starpinstitūciju sadarbības mehānisms (Transnational Referral Mechanism), atbalstot reģiona profesionāļus palīdzības sniegšanā cilvēku tirdzniecības upuriem. Latvijas prezidentūrā noslēdzies un sekmīgi īstenots pirmais kultūras mantojuma satura digitalizācijas gads, kura laikā digitalizēti daudzi nozīmīgi kultūras materiāli. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji vadījuši 9. Baltijas jūras reģiona klimata pārmaiņu dialoga platformas sanāksmi, kurā pārrunāta aktuālā situācija reģionā saistībā ar pielāgošanos klimata pārmaiņām. Latvijas prezidentūras BJVP stratēģiskais partneris – Baltijas jūras valstu arodbiedrību sadarbības tīkls (BASTUN) – kopīgi ar Ziemeļvalstu arodbiedrību padomi organizēja augsta līmeņa konferenci, kas bija veltīta darba tirgus un darba pamattiesību, starptautisko darba standartu un cienīga darba jautājumiem.

Sanāksmē dalībnieki turpināja diskusijas par BJVP reformu rīcības plānu kontekstā ar BJVP Vīzijas grupas ziņojumu par Baltijas jūras reģiona nākotni pēc 2020. gada. Sanāksmes darbā piedalījās arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vecākais eksperts, BJVP ilgtspējīgas attīstības ekspertu darba grupas priekšsēdētājs Uģis Zanders, informējot par darba grupas jaunā mandāta izstrādes procesu. Par BJVP projektu fonda atbalstītajiem Latvijas iniciētajiem projektiem prezentācijas sniedza Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektu attīstības vadītāja Karīna Bandere un Rīgas cirka programmas kuratore Odrija Fišere.  

Informācijai

Latvijas prezidentūra BJVP ilgst no 2018. gada 1. jūlija līdz 2019. gada 30. jūnijam, tālāk to nododot Dānijai. Latvijas prezidentūras galvenās prioritātes ir sabiedrības drošība un integritāte; reģiona ilgtspēja, teritoriālā attīstība, klimata pārmaiņas; kā arī kultūras mantojuma saglabāšana un digitalizācija. Kopš BVJP dibināšanas 1992. gadā šī ir trešā Latvijas prezidentūra.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI