DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs: pāreja uz valsts valodu mazākumtautību skolās Latvijā tiks konsekventi ieviesta

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 6. decembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Milānā, Itālijā, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 25. Ministru padomes sanāksmes laikā tikās ar EDSO augsto komisāru mazākumtautību jautājumos Lamberto Zanjēru (Lamberto Zannier), lai pārrunātu līdzšinējo sadarbību ar komisāru. 

Tikšanās laikā E. Rinkēvičs atzinīgi novērtēja sadarbību ar komisāra biroju, kas ir intensīva dažādos formātos, un aicināja apmeklēt Latviju nākamā gada pavasarī. E. Rinkēvičs pauda bažas par Krimas tatāru kritisko stāvokli un aicināja komisāram izmantot visus tā rīcībā esošos instrumentus, lai veicinātu Krimas tatāru tiesību ievērošanu.

Amatpersonas arī pārrunāja izglītības reformu Latvijā. Ministrs pauda pārliecību, ka nesen pieņemtā izglītības reforma, kas tostarp nosaka pakāpenisku pāreju uz izglītību valsts valodā mazākumtautību skolās Latvijā, tiks konsekventi ieviesta, un tas atbilst starptautiskajām saistībām. Vienlaikus ārlietu ministrs apliecināja, ka pieņemtā izglītības reforma Latvijā sniegs vienlīdzīgas iespējas visiem skolu absolventiem bez jebkāda veida diskriminācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI