DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs piedalīsies EDSO Ministru padomē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 6. un 7. decembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Milānā piedalīsies Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 25. Ministru padomes sanāksmē, ko organizē EDSO prezidējošā valsts Itālija.

Sanāksmē paredzēta viedokļu apmaiņa par konfliktu Ukrainā, saistību ievērošanu un uz noteikumiem balstītas Eiropas drošības kārtības atjaunošanu. Tāpat plānots apspriest drošības, militāri politiskos, cilvēktiesību un pamatbrīvību, ekonomiskās un vides sadarbības jautājumus, kā arī pieņemt lēmumus visās trīs EDSO dimensijās: militāri politiskajā, ekonomiskajā un humānajā.

E. Rinkēvičs uzstāsies ar runu, uzsverot EDSO lomu Ukrainas krīzes risināšanā, EDSO pamatprincipu un vērtību ievērošanas nepieciešamību, kā arī par pašreizējo situāciju Azovas jūrā un EDSO humāno dimensiju.

Tāpat EDSO Ministru padomes laikā E. Rinkēvičs piedalīsies Ukrainas organizētajā pasākumā par Krimas Autonomās Republikas, Sevastopoles, Melnās jūras un Azovas jūras daļu militarizāciju. 

Informācijai

EDSO Ministru padome ir organizācijas galvenā lēmējinstitūcija un izpildinstitūcija. Ministru padomes sanāksmes notiek ik gadu, un 57 EDSO dalībvalstu ministriem tās ļauj pārskatīt un novērtēt organizācijas darbību iepriekšējā gada laikā, kā arī sniedz iespēju uzzināt dalībvalstu nacionālās nostājas drošības un sadarbības jautājumos. Iepriekšējā EDSO Ministru padomes sanāksme norisinājās 2017. gadā Vīnē Austrijas vadībā. Nākamgad EDSO prezidējošā valsts būs Slovākija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI