DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tiesai nodod krimināllietu pret kādu bijušo maksātnespējas administratoru

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018.gada 28.novembrī Ventspils prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā par naudas līdzekļu piesavināšanos lielā apmērā, kā arī par tiesas nolēmuma neizpildīšanu, apsūdzēta kāda bijusī maksātnespējas administratore.

Minētā persona apsūdzēta divu sevišķi smagu noziegumu izdarīšanā un trīs mazāk smagu noziegumu izdarīšanā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētā,  būdama vairāku uzņēmumu maksātnespējas procesa administratore, izmantojot to, ka viņas pārziņā atradās maksātnespējīgo uzņēmumu naudas līdzekļi, laika periodā no 2010.gada 2.jūlija līdz 2015.gada 5.maijam, mantkārīgu motīvu vadīta, prettiesiski ieguva  un izšķērdēja  triju  maksātnespējīgo uzņēmumu naudas līdzekļus, nodarot materiālos zaudējumus  kopumā vairāk nekā 53 000 EUR apmērā. Proti, 23 340,87 EUR apmērā vienā uzņēmumā, 25 646,84 EUR apmērā otrā uzņēmumā un  4015,63 EUR apmērā trešā uzņēmumā. Bez tam,  apsūdzētā, būdama valsts amatpersona,  kurai bija pienākums izpildīt tiesas nolēmumu,  neizpildīja tiesas nolēmumus, saistībā ar tiesas noteikta pienākuma neizpildīšanu divos maksātnespējīgos uzņēmumos.

Apsūdzētā  persona pie kriminālatbildības saukta divu sevišķi smagu noziegumu izdarīšanā pēc Krimināllikuma 179.panta trešās daļas, viena mazāk smaga nozieguma izdarīšanā pēc Krimināllikuma 179.panta pirmās daļas un divu mazāk smagu noziegumu izdarīšanā pēc Krimināllikuma 296.panta otrās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Kurzemes rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI