DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents piedalās ANO Klimata pārmaiņu konferences samitā Polijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 2018. gada 3. decembrī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis, darba vizītes laikā Polijā piedalījās Apvienoto Nāciju Organizācijas Klimata pārmaiņu konferences samitā, kas norisinās Katovicē.

“Latvijai būtiski, lai ANO Klimata pārmaiņu konferences laikā tiktu pieņemti iespējami detalizēti Parīzes nolīguma īstenošanas lēmumi, kas veicina Parīzes nolīguma efektīvu piemērošanu. Īpaši tas attiecas uz ziņošanu un caurskatāmību valstu klimata pārmaiņu ierobežošanas mērķu sasniegšanā,” savā uzrunā uzsvēra Valsts prezidents.

“Parīzes nolīguma mērķu izpildes katrā dalībvalstī caurskatāmība veicinās savstarpējo uzticēšanos un dos skaidru signālu privātajam sektoram, ļaujot attīstīt inovācijas un plānot ieguldījumus zaļajā ekonomikā,” sacīja Raimonds Vējonis.

Parīzes nolīgums uzskatāms par vēsturisku panākumu globālajā cīņā ar klimata pārmaiņām, jo paredz saistošus globālus mērķus klimata pārmaiņu ierobežošanai. To ir ratificējušas vairāk nekā 180 pasaules valstis. Latvija Parīzes nolīgumu ratificēja 2017. gada 8. februārī.

ANO Klimata pārmaiņu konference ir lielākais starptautiska mēroga notikums kopš Parīzes nolīguma pieņemšanas pirms trīs gadiem.

Valstu līderu samits ir daļa no plašas ANO Klimata pārmaiņu konferences programmas, kas norisināsies no 2. - 14. decembrim. Katovicē notiks Apvienoto Nāciju Organizācijas Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām pasākumi, Kioto protokola un Parīzes nolīguma pušu sanāksmes un vairāki simti saistīto pasākumu. Konferencē piedalīsies Latvijas pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Ārlietu ministrijas, Finanšu ministrijas un Zemkopības ministrijas.

Papildus dalībai sarunās par Parīzes nolīguma ieviešanas lēmumu un citu saistīto nosacījumu izstrādi Latvija prezentēs savu progresu siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisiju samazināšanā (t.s. daudzpusējā novērtēšana), kā arī piedalīsies t.s. Talanoa dialogā, kura mērķis ir novērtēt pasaules valstu kolektīvo progresu SEG emisiju samazināšanā un mudināt valstis apņemties ambiciozākus mērķus klimata pārmaiņu ierobežošanai.

Sīkāka informācija par klimata pārmaiņu konferences norisēm: https://unfccc.int/katowice

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI