DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs piedalīsies NATO ārlietu ministru sanāksmē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 4. un 5. decembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies NATO ārlietu ministru sanāksmē Briselē. Sanāksmē tiks pārrunāti pašreiz aktuālie NATO darbakārtības jautājumi un turpmākā rīcība. 

NATO ārlietu ministri spriedīs par panākto progresu šā gada jūlija NATO Briseles samita lēmumu īstenošanā. Tiks pārrunātas aktualitātes eiroatlantiskajā drošībā un it īpaši Krievijas radītais apdraudējums un starptautisko vienošanos neievērošana, piemēram, Vidēja un tuva darbības rādiusa kodolbruņojuma līguma (INF) pārkāpumi un Krievijas spēka pielietošana pret Ukrainas kuģiem pie Kerčas jūras šauruma.

Sanāksmes laikā notiks arī kopīgā sesija ar Ukrainas un Gruzijas ārlietu ministriem, tādējādi apliecinot alianses apņemšanos augstā līmenī uzturēt dialogu un sadarbību ar abām valstīm, lai stiprinātu šo valstu drošības un aizsardzība spējas, kā arī spēcinātu demokrātiskās institūcijas.

Ministru sanāksmē plānota viedokļu apmaiņa par pieaugošajiem izaicinājumiem alianses dienvidos, kas ietver konfliktus Tuvajos Austrumos, terorisma draudus un migrācijas jautājumus. Tiks diskutēts par NATO lomu šī reģiona drošības un stabilitātes sekmēšanā, tostarp NATO īstenotām misijām un to rezultātiem. Jāatzīmē, ka Latvija sniedz būtisku ieguldījumu NATO Resolute Support misijā Afganistānā.

Piedaloties ES augstajai pārstāvei un Eiropas Komisijas viceprezidentei Federikai Mogerīni (Federica Mogherini), notiks viedokļu apmaiņa arī par aktuālo situāciju Rietumbalkānu reģionā, tostarp sarunu virzību par Maķedonijas iestāšanos NATO.  

NATO ārlietu ministru sanāksmē Latvijai ir svarīgi uzsvērt transatlantisko attiecību neatsveramo nozīmi drošības stiprināšanā gan alianses teritorijā, gan tās kaimiņu reģionos. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs plāno īpaši akcentēt nepieciešamību reaģēt uz Krievijas agresīvo rīcību un izrādīt atbalstu Ukrainai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI