DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimā diskutē par jautājumiem, kas aktuāli sievietēm ar invaliditāti

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti, Saeimā pirmdien, 3.decembrī, norisinās ikgadējā diskusija “Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”. Šogad tā veltīta jautājumiem, kas skar sievietes ar invaliditāti – dzimumu līdztiesībai, reproduktīvajai veselībai un vardarbībai ģimenē un institūcijās.

Diskusijas atklāšanā klātesošos uzrunāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride, labklājības ministrs Jānis Reirs, veselības ministre Anda Čakša un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas „SUSTENTO” valdes priekšsēdētāja Gunta Anča. Diskusiju rīkoja Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un organizācija „SUSTENTO”.

Diskusijai interesenti varēja sekot līdzi tiešsaistē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Latvijas parlamentā diskusija “Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”, atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti – 3.decembri –, tiek rīkota kopš 2010.gada. Šīs dienas mērķis ir veicināt informētību un izpratni par invaliditātes jautājumiem, kā arī mobilizēt praktisku atbalstu šiem cilvēkiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI