DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK: Nepieciešams stiprināt reģionālo sadarbību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Latgales reģionālās padomes locekļi piektdien, 30.novembrī, tikās ar 13.Saeimas deputātiem, kuri kandidēja no Latgales, vienojoties, ka ik ceturksni tiksies, lai pārrunātu paveikto un plānoto, kā arī risinātu gan īstermiņa, gan ilgtermiņa problēmas.  

Diskusijā piedalījās Ilga Šuplinska un Juris Rancāns no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), Mārtiņš Bondars - Attīstībai/Par, Janīna Jalinska - Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS), Inga Goldberga – politisko partiju apvienības “Saskaņa”, kā arī Edmunds Teirumnieks no Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”.

“Mēs vēlamies strādāt tā, lai Latgale attīstītos un pēc gadiem varam teikt, ka šeit ar uzņēmējdarbību nodarboties var un vajag. Tāpēc aicinājām sava reģiona deputātus uz sarunu, lai vienotos par darāmajiem darbiem un kopīgiem spēkiem veicinātu biznesa vides attīstību,” saka LTRK Latgales reģionālās padomes vadītāja Inga Zemdega-Grāpe.

Uzņēmēji un deputāti vienojās, ka būtiski kopā strādāt pie Nacionālā attīstības plāna, iekļaujot tajā līdzsvarotu reģionālo attīstību, tādējādi ilgtermiņā domājot par Latgales biznesa vides uzlabošanu.

Sarunas dalībnieki vienojās, ka nepieciešams pārskatīt speciālo ekonomisko zonu regulējumu, lai nodrošinātu labāku konkurētspēju salīdzinot Baltijas un Centrāleiropas līdzīgas zonas.

Latgales uzņēmēji arvien biežāk sakaras ar darbaspēka trūkumu, tādēļ nepieciešams mainīt darba likumdošanu, padarot to elastīgāku, nosakot konkurētspējīgu virsstundu apmaksas kārtību visās tautsaimniecības nozarēs, kā arī jāveic citi uzlabojumi, kas mazina iedzīvotāju aktīvu iesaisti darba tirgū.

Latgales uzņēmēji arī uzskata, ka jādod iespēja pašvaldībām ciešāk sadarboties ar uzņēmējiem, kopīgiem spēkiem risinot īres namu pieejamības problēmas, kā arī citus jautājumus, kas skar gan biznesa vidi, gan arī iedzīvotājus reģionā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI