DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
30. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīgas novada pašvaldība piedalās starptautiskā projektā “Ainava pilsētā”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kuldīgas novada pašvaldība piedalās starptautiskā projektā “Ainava pilsētā” (“UrbanLinks 2 Landscape”, Nr. PGI04846), kas vērsts uz rekreācijas teritoriju, jaunu ekosistēmu pakalpojumu attīstīšanu un ainavas saglabāšanu pilsētās un tām piekļaujošās teritorijās.

Kuldīgas novada pašvaldība tā ietvaros plāno izstrādāt pētījumu par Ventas krastā esošo degradēto teritoriju vēsturisko izmantošanu un to turpmākās attīstības priekšlikumus, izvērtējot ekoloģiskos, ainaviskos, pilsētbūvnieciskos, ekonomiskos un sociālos aspektus. Pašvaldība izstrādās arī rīcības plānu Kuldīgas vēsturiskā centra un tam piegulošās Ventas ielejas teritorijas attīstībai. Plānots izveidot ģeotelpiskās informācijas datu bāzi un 3D modeli, kas ļaus ērti un uzskatāmi apkopot informāciju par teritoriju un tajā esošajiem objektiem, modelēt iespējamās ainavas izmaiņas un izvairīties no nevēlamām ietekmēm. Projekts sniegs arī ieguldījumu Kuldīgas mērķtiecīgi veiktajos pasākumos UNESCO pasaules mantojuma vietas statusa iegūšanai.

Projektā piedalās vēl seši partneri – Reinzemes reģionālā padome Vācijā (vadošais partneris), Umbrijas reģionālā pārvalde Itālijā, Sari grāfistes padome Lielbritānijā, Kristianstadas pašvaldība Zviedrijā, Silēzijas parks Polijā un fonds “Schloss Dyck” Vācijā –, un tas tiek īstenots Eiropas Strukturālo un investīciju fondu mērķa “Eiropas teritoriālā sadarbība” Interreg Europe starpreģionu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam ietvaros.

Projekta īstenošanas laikā tiks organizētas regulāras reģionālo nozares ekspertu tikšanās, pieredzes apmaiņas semināri Vācijā, Zviedrijā, Itālijā, Polijā un Latvijā, kā arī studiju vizīte Lielbritānijā. Projekta noslēgumā notiks augsta līmeņa starptautiska konference

Projekta kopējais finansējums ir EUR 1 193 175.00, t.sk., ERAF finansējums EUR 1 004 903.75. Kuldīgas novada pašvaldībai pieejamais ES Programmas finansējums ir EUR 113 985.00, valsts budžeta dotācija – EUR 6705.00 un pašvaldības līdzfinansējums – EUR 13 410.00. Projekts tiek īstenots no 2018. gada 1. jūnija līdz 2022. gada 31. maijam.

Informācija par projektu pieejama www.kuldiga.lv (pašvaldība-projekti), kā arī projekta vietnē www.interregeurope.eu/ul2l. Kontaktpersona: Kuldīgas novada pašvaldības projektu vadītāja Liene Jūrmale (liene.jurmale@kuldiga.lv).

Šī informācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par šīs informācijas saturu pilnībā atbild Kuldīgas novada pašvaldība, un tas nekādos apstākļos nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI