DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Latvijas un Somijas politiskie direktori pārrunā reģionālās drošības jautājumus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 29. novembrī Rīgā norisinājās Latvijas un Somijas divpusējās politiskās konsultācijas. Latvijas delegāciju vadīja Ārlietu ministrijas politiskais direktors Jānis Mažeiks, savukārt Somijas – politiskais direktors Juka Salovāra (Jukka Salovaara). Konsultācijās tika pārrunātas divpusējo attiecību aktualitātes, Eiropas Savienības (ES) ārlietu un drošības jautājumi, kā arī ES attiecības ar Austrumu kaimiņiem un transatlantiskās attiecības.

Sarunas partneri atzinīgi novērtēja Latvijas un Somijas aktīvo politisko dialogu, sazaroto praktisko sadarbību nozaru ministriju, pašvaldību un nevalstisko organizāciju starpā. Daudzveidīgie kultūras un mākslas pasākumi, kas noritējuši saistībā ar abu valstu simtgades svinībām, īpaši stiprinājuši cilvēku savstarpējos kontaktus.

Politiskie direktori bija vienisprātis, ka būtisks reģiona labklājības priekšnoteikums ir reģionālās savienojamības attīstība, kopīgi strādājot pie enerģētikas un transporta infrastruktūras projektu īstenošanas.

Īpaša uzmanība tika veltīta reģionālās drošības jautājumiem, pārrunājot arī nesenos notikumus Azovas jūrā. J. Mažeiks nosodīja Krievijas agresīvo rīcību Melnajā un Azovas jūrā un uzsvēra, ka Krievijai jāievēro starptautiskās tiesību normas, nekavējoties pārtraucot agresīvu rīcību.

J. Mažeiks apsveica Somiju ar prezidentūras pārņemšanu Eiropas Padomē un pauda atbalstu tās izvirzītajām prioritātēm. Politiskie direktori pārrunāja gatavošanos Austrumu partnerības desmitajai gadadienai 2019. gadā.

Tāpat Somijas puse informēja par gatavošanos prezidentūrai ES Padomē 2019. gada otrajā pusē. J. Mažeiks norādīja, ka Latvija arī turpmāk ir ieinteresēta turpināt dinamisku un daudzpusīgu sadarbību ar Somiju visos līmeņos un jomās.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI