DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija kopā ar 13 ES dalībvalstīm iestājas pret kohēzijas un tiešmaksājumu finansēšanas samazināšanu nākamajā ES budžeta periodā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 29. novembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Kohēzijas draugu grupas samitā Bratislavā, Slovākijā.

E. Rinkēvičs uzsvēra nepieciešamību turpināt labklājības atšķirību izlīdzināšanu starp ES dalībvalstīm. "Kopš pievienošanās ES visas mūsu valstis ir daudz ieguvušas no kohēzijas politikas. Latvija finansējumu ir izmantojusi gudri, investējot to Latvijas attīstībai būtiskos projektos un programmās. Uzskatām, ka kohēzijas politikai arī turpmāk jābūt vienai no galvenajām prioritātēm ES daudzgadu budžetā. Šī iemesla dēļ Latvijai nav pieņemams Eiropas Komisijas priekšlikums par kohēzijas politikas finansējuma samazinājumu," uzsvēra ārlietu ministrs.

Vienlaikus E. Rinkēvičs atzina, ka vēl ir pietiekami daudz laika, lai atrastu pareizo līdzsvaru starp finansējumu jauno politiku īstenošanai un dalībvalstu labklājības atšķirību izlīdzināšanai.

Ārlietu ministrs arī izcēla nepieciešamību turpināt investēt infrastruktūras savienojamības projektos, uzsverot Rail Baltica nozīmi Baltijas reģiona attīstībā.

Informācijai

Kohēzijas draugu grupas samitā piedalījās pārstāvji no Bulgārijas, Čehijas, Grieķijas, Horvātijas, Igaunijas, Itālijas, Kipras, Latvijas, Lietuvas, Maltas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Ungārijas, Eiropas Komisijas un Eiropas Investīciju bankas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI