DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VUGD piedalīsies SIA “Circle K Latvia” rīkotajās mācībās

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 29.novembrī, plkst. 10.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piedalīsies SIA “Circle K Latvija” rīkotajās vietējā līmeņa praktiskajās civilās aizsardzības mācībās Laivinieku ielā 7, Rīgā.

Mācībās tiks inscenēta situācija, ka termināla teritorijā no degvielas vedēja noplūst apmēram 5m3 benzīna, un pēc neilga laika automašīna un noplūdušā produkta peļķe sākt degt ar atklātu liesmu, pieeja tiešā tuvumā kļūst bīstama un ugunsgrēka platība strauji attīstās, kā arī pastāv ugunsgrēka izplatīšanās draudi uz blakus esošo automašīnu, būvēm un objekta teritoriju.

Mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no VUGD, Valsts vides dienesta, Rīgas brīvostas pārvaldes, Rīgas pašvaldības policijas, Valsts policijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta. Mācību mērķis ir pārbaudīt civilās aizsardzības plānā noteikto kārtību, kā arī pārbaudīt sadarbību starp iesaistītajām institūcijām.

Mācību ietvaros operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot Laivinieku ielas apkaimē pārvietojoties operatīvo tehniku ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, un redzot dūmus, jo mācību ietvaros tiks izmantoti avārijas bīstamo faktoru imitācijas līdzekļi jeb dūmu sveces. Mācību organizatori jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par mācību laikā radītajām neērtībām – ceļu satiksmes pārvirzīšanu ārpus iespējamās riska zonas, atsevišķu ceļa posmu slēgšanu uzņēmuma tuvumā, kā arī operatīvo transportlīdzekļu un sirēnu radītajiem skaņas signāliem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI