DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Ārstniecības iestādēm būs mazāks atskaišu apjoms

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 27.novembrī, Ministru kabinets apstiprināja Veselības ministrijas rosinātās izmaiņas kārtībā, kas nosaka statistikas informācijas ievākšanu par veselības aprūpi*. Mērķis ir mazināt birokrātijas apjomu ārstniecības iestādēs un atvieglot to pārvaldes darbu.

Ārstniecības iestādēm katru gadu atbilstoši savam darbības profilam ir jāiesniedz pārskati par iepriekšējo gadu, par sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem – gan valsts apmaksātajiem, gan maksas pakalpojumiem. Valdības apstiprinātajos noteikumos daļa no līdzšinējām iesniedzamajām pārskatu veidlapām tiek izslēgtas, jo nepieciešamo informāciju var iegūt, izmantojot administratīvos datu avotus, kas jau šobrīd ir Veselības ministrijas padotības iestāžu rīcībā. Savukārt daļa veidlapu tiek mainītas vai apvienotas, lai pilnveidotu datu apkopošanas procesu.

Līdz ar to ārstniecības iestādēm iesniedzamais veidlapu apjoms tiek samazināts no līdzšinējām 17 līdz 13 veidlapām, kas iesniedzamas Slimību profilakses un kontroles centrā. No šīm 13 veidlapām viena ir pilnīgi jauna – datu sniegšanai par ārzemniekiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem. Tā ir izveidota, balstoties uz prasību, kas noteikta valsts oficiālās statistikas programmā 2018.-2020.gadam**. Statistiku par ārzemniekiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem ārstniecības iestādes uzsāks vākt no 2019.gada par 2018.gadu.

Tāpat ārstniecības iestādēm turpmāk būs tehniski vienkāršāk iesniegt daļā veidlapu pieprasīto informāciju, jo tām būs iespējams sūtīt vienu datu masīvu, netērējot laiku datu grupēšanai. Ir noteikts arī garāks pārskatu iesniegšanas termiņš.

*Ministru kabineta noteikumu projekts “Noteikumi par oficiālās statistikas veidlapām veselības aprūpes jomā un to aizpildīšanas un iesniegšanas kārtību”

** Ministru kabineta 2017. gada 21. novembra noteikumu Nr. 683 “Noteikumi par Oficiālās statistikas programmu 2018.–2020. gadam” pielikuma 8.31. apakšpunkts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI