DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Par jaunās pedagogu izglītības aktualitātēm varēs uzzināt arī Facebook lapā “Superskolotājs”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai informētu par jaunās pedagogu izglītības sistēmas aktualitātēm, sociālo tīklu vietnē Facebook izveidota lapa “Superskolotājs”. Tādējādi topošie un esošie pedagogi, kā arī citi interesenti par jaunumiem varēs uzzināt vēl ērtākā veidā un būt informēti par pārmaiņu procesa virzību.

Šī gada sākumā, 2018. gada 9. janvārī, valdība apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtos priekšlikumus konceptuāli jaunas pedagogu izglītības sistēmas veidošanai Latvijā. Jaunā sistēma balstīta sabiedrībai svarīgās vērtībās un atbilst jaunajam mācību saturam. Tā integrēs pedagogu izglītību ar pētniecību, padarīs to elastīgāku, spējīgu ātri reaģēt un pielāgoties darba tirgus prasībām un tehnoloģiju attīstībai.

Iecerēts veidot pedagoģijas studiju programmu struktūru un saturu atbilstoši mūsdienīgas kompetenču izglītības prasībām visos augstākās izglītības līmeņos. Tajā skaitā tiks veidotas studiju programmas pedagoga profesionālās kvalifikācijas iegūšanai pēc iepriekš iegūtas augstākās izglītības, kā arī atbilstošas tālākizglītības un profesionālās pilnveides iespēju nodrošināšanai.

Informācija par pārmaiņām un redzējumu par mūsdienīgu skolotāju un skolu publiskota tīmekļa vietnē www.superskolotajs.lv, savukārt aktualitātes turpmāk tiks regulāri ievietotas arī Facebook lapā “Superskolotājs” un atrodamas ar mirkļbirku #superskolotājs.

Jaunumiem ikviens var sekot līdzi šeit: https://ej.uz/superskolotajs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI