DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Nacionālās drošības komisiju vadīs Māris Kučinskis

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Nacionālās drošības komisiju vadīs Māris Kučinskis, trešdien, 21.novembrī, komisijas pirmajā sēdē nolēma komisijas locekļi.

M.Kučinskis 13.Saeimā ievelēts no Zaļo un Zemnieku savienības. Pirmo reizi par deputātu kļuvis 8.Saeimā, kopš tā laika darbojies visos Saeimas sasaukumos. Nacionālās drošības komisiju vadījis jau 9.Saeimas laikā, savukārt 12.Saeimā vadījis Ilgtspējīgas attīstības komisiju, darbojies arī Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā līdz brīdim, kad nolicis Saeimas deputāta mandātu uz Ministru prezidenta amata pildīšanas laiku.

Par komisijas priekšsēdētāja biedri šodien ievēlēta Inese Lībiņa-Egnere (JV), bet par sekretāru – Daniels Pavļuts (AP!).

Nacionālās drošības komisijā strādās arī deputāti Valērijs Agešins (SASKAŅA), Aldis Gobzems (KPV LV), Juris Jurašs (JK) un Ināra Mūrniece (NA). Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 20.novembra ārkārtas sēdes lēmumu. Nacionālās drošības komisijā ievēl pa vienam deputātam no katras frakcijas.

Nacionālās drošības komisija izskata jautājumus, kas skar Latvijas drošību un aizsardzību, kā arī ar šo sfēru saistītās ekonomiskās, politiskās, sociālās, militārās, zinātniskās, tehniskās un citas intereses. Komisija veic parlamentāro uzraudzību pār valsts drošības iestādēm – Satversmes aizsardzības biroju, Militārās izlūkošanas un drošības dienestu un Drošības policiju.

Komisijas uzdevumos ietilpst arī Nacionālās drošības koncepcijas apstiprināšana. Tāpat komisija akceptē un pārrauga nacionālās drošības vajadzībām piešķirto budžeta līdzekļu izlietojumu, kā arī izvērtē valsts drošības iestāžu budžetu projektus.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs. Turpmākās sēdes sasauc un vada komisijas priekšsēdētājs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI