DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju vadīs Arvils Ašeradens

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju vadīs Arvils Ašeradens, trešdien, 21.novembrī, komisijas pirmajā sēdē nolēma komisijas locekļi.

A.Ašeradens 13.Saeimā ievēlēts no partiju apvienības “Jaunā Vienotība”. Pirmo reizi parlamentā A.Ašeradens ievēlēts 10.Saeimas sasaukumā, darbojies arī 11.Saeimā un nolicis 12.Saeimas deputāta mandātu, lai pildītu ekonomikas ministra amata pienākumus.

Komisijas priekšsēdētāja biedra amatā ievēlēts Raivis Dzintars (NA), bet sekretāres – Evija Papule (SASKAŅA).

Komisijas strādās arī deputāti Iveta Benhena-Bēkena (KPV LV), Ilmārs Dūrītis (AP!), Marija Golubeva (AP!), Edgars Kucins (SASKAŅA), Anita Muižniece (JK), Ivars Puga (KPV LV), Inguna Rībena (NA), Ilga Šuplinska (JK) un Jānis Vucāns (ZZS). Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 20.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas pārziņā ir vairākas nozīmīgas un savstarpēji saistītas nozares – izglītība, kultūra, zinātne, sports un valodas politika. Komisija sagatavo izskatīšanai Saeimā šo nozaru likumprojektus, veic parlamentāro kontroli pār nozaru ministrijām un to padotības iestādēm, kā arī izskata iesniegumus, sūdzības un priekšlikumus.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs. Turpmākās sēdes sasauc un vada komisijas priekšsēdētājs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI