DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Juridiskā komisija lemj par Tiesu politikas apakškomisijas izveidi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Juridiskā komisija trešdien, 21.novembrī, nolēma izveidot Tiesu politikas apakškomisiju un aicināt  Saeimas frakcijas līdz 3.decembrim deleģēt pārstāvjus darbam apakškomisijā. Katra frakcija darbam apakškomisijā var deleģēt līdz diviem pārstāvjiem.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli darbu sagatavošanai vai sevišķu uzdevumu veikšanai komisija var ievēlēt no saviem locekļiem ne vairāk kā divas apakškomisijas. Apakškomisijas sastāvā var iekļaut arī deputātus, kas nav attiecīgās komisijas locekļi, ja viņi tam piekrīt.

Tāpat komisijas deputāti sēdē uzsāka izvērtēt likumprojektus, kuru izskatīšana netika pabeigta 12.Saeimā. Komisija lēma turpināt darbu pie likumprojekta, kas paredz atsavināt nekustamo īpašumu sabiedrības vajadzībām – valsts galvenā autoceļa projekta “E67/A7 Ķekavas apvedceļš” īstenošanai.

Tuvākajās komisijas sēdēs deputāti turpinās skatīt citus 12.Saeimā nepabeigtus Juridiskās komisijas kompetences likumprojektus un lems par to turpmāko virzību, informē komisijas priekšsēdētājs Jānis Bordāns.

Kopumā 13.Saeima var lemt par 145 likumprojektu pārņemšanu, kuru izskatīšana nav pabeigta iepriekšējā Saeimas sasaukumā. 

Saeimas kārtības rullis paredz — ja iepriekšējā Saeima savu pilnvaru laikā nav pabeigusi likumprojekta izskatīšanu, bet tas izskatīts vienā vai divos lasījumos, nākamā Saeima savā pirmajā sesijā var lemt, vai likumprojekta izskatīšana ir turpināma. Iepriekšējās Saeimas likumprojektu izskatīšanu var rosināt Valsts prezidents, Ministru kabinets, Saeimas komisija vai ne mazāk kā pieci deputāti. Saeima atsevišķi lemj par katru likumprojektu un, ja nolemj turpināt tā izskatīšanu, nosaka atbildīgo komisiju un priekšlikumu iesniegšanas termiņu. Šādā kārtībā atbildīgajai komisijai nodots likumprojekts tiek uzskatīts par pieņemtu pirmajā lasījumā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI