DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK aicinās uz tikšanos VID ģenerāldirektora amata kandidāti I.Jaunzemi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) padomes locekļi aicinās uz tikšanos Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora atlases konkursā visaugstāko komisijas novērtējumu guvušo Ievu Jaunzemi, lai iepazītos ar viņas redzējumu par iestādes darbu un veicamajām reformām. Tikšanās tiks organizēta tuvāko nedēļu laikā.

LTRK tikšanās laikā vēlas uzzināt par I.Jaunzemes iecerēm, kā uzlabot VID darbu un realizētu tajā jau iepriekš definētās nepieciešamās reformas. “ Mēs vēlamies izlēmīgu, rīcībspējīgu un uz sadarbību ar nodokļu maksātājiem vērstu VID vadītāju. Ikvienam uzņēmējam regulāri ir jāsadarbojas ar VID, tāpēc ir svarīgi, lai tiktu realizēti uzsāktie darbi un idejas, kā arī, lai būtu pārliecinošs iestādes nākotnes stratēģijas redzējums,” saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Būtiski turpināt uzsāktās pārmaiņas, kā arī sadarbību ar VID klientiem - nodokļu maksātājiem, ceļot servisa kvalitāti, mazinot administratīvo slogu, radot apstākļus, ka sadarbība ir ērta un ātra. Savukārt tiem, kuri ļaunprātīgi izvairās no nodokļu nomaksas ir jāsaņem adekvāts sods.

“Mēs atbalstām valsts iestādēs uzsākto principa ieviešanu “Konsultē vispirms”  - par to saņemtas ne mazums labu atsauču, tāpat arī svarīgi turpināt līdzšinējo kopējo darbu VID Konsultatīvajās padomēs, kā arī turpināt sadarbību, par ko starp LTRK un VID panākta vienošanās pirms vairāk nekā gada – par nodokļu strīdu risināšanas iespēju, kas balstīta uz  mediācijas principiem, kā arī apmainīties ar informāciju starp biedrību un iestādi,” sacīja J.Endziņš.

LTRK jau ilgstoši pauž viedokli, ka nepieciešams veidot labāku sadarbību starp uzņēmējiem un valsts pārvaldi, mazinot birokrātiju, kā arī veicot tādas reformas, kas nes būtiskus uzlabojumus Latvijas tautsaimniecības attīstībai. Tāpat 2016.gadā ar Ministru prezidentu Māri Kučinski tika parakstīta vienošanās, ka VID nepieciešamas būtiskas reformas, kas ietver kā darbinieku skaita mazināšanu, tā arī procesu pārskatīšanu un motivējošu atalgojumu noteikšanu. LTRK bija izveidojusies laba sadarbība ar iepriekšējo VID ģenerāldirektori Ilzi Cīruli, noslēdzot arī sadarbības līgumu, kas paredzēja regulāru tikšanos organizēšanu, mediāciju ar uzņēmumiem un apmaiņu ar informāciju, tādējādi risinot problēmsituācijas, kas radušās biedriem, kā arī veiksmīgi attīstot un realizējot principa Konsultē vispirms ieviešanu praksē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI