DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministrija atzīmē savu simtgadi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 19. novembrī, Tieslietu ministrija un tieslietu nozare atzīmē savu simto pastāvēšanas gadadienu, kam par godu Tieslietu ministrijas un tieslietu sistēmas pārstāvji pulcēsies uz svētku dievkalpojumu Rīgas Domā.

Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs atzīmē: "Šis gads ir nozīmīgs ne tikai mūsu Latvijai un tās iedzīvotājiem, bet arī mums – tieslietu nozares pārstāvjiem, jo tieši pirms simts gadiem šajā dienā tika izveidota Tieslietu ministrija. Šodien, pulcējoties uz dievkalpojumu, pateiksimies visiem par paveikto un ieguldīto tieslietu sistēmas attsīstībā un smelsimies jaunus spēkus un iedvesmas nākotnei. Lai skaisti svētki mums visiem!"

Uz ekumenisko dievkalpojumu Doma baznīcā, Rīgā, plkst. 16.00 aicināti visi Latvijas juristi un tieslietu nozares pārstāvji ar saviem ģimenes locekļiem. Ieeja bez maksas.

Valsts simtgades svētku laikā visā Latvijā norisinās arī citi tieslietu nozares pasākumi. 7. decembrī visi Latvijas juristi un citi tieslietu nozares darbinieki tiksies Justīcijas ballē Ķīpsalā, 5. decembrī savu simtgadi svinēs Rīgas apgabaltiesa un 14. decembrī - Kurzemes apgabaltiesa , bet 19. decembrī Augstākajā tiesā tiks atzīmēta Senāta dibināšanas simtgade.

Papildu informācija:

Nākamajā dienā pēc Latvijas valsts proklamēšanas, 1918.gada 19.novembrī, Ministru prezidents Kārlis Ulmanis uzaicināja zvērinātu advokātu Pēteri Juraševski kļūt par tieslietu ministru un zvērinātu advokātu Eduardu Strautnieku – par viņa biedru. Stājoties darbā, abiem gandrīz no jauna bija jāizveido Tieslietu ministrija – iestāde, kas nodrošinātu neatkarīgu tiesu varu Latvijā. “Pagaidu nolikums par Latvijas tiesām un tiesāšanas kārtību” tika apstiprinātas Latvijas Tautas padomē 1918.gada 6.decembrī. Šis likums bija tieslietu resora un visu tiesu darbības stūrakmens, pamatlikums, no kura vēlāk izveidojās visi pārējie likumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI