DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. novembrī, 2018
Lasīšanai: 5 minūtes
1
1

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa uzruna svinīgajā Nacionālo bruņoto spēku parādē 2018. gada 18. novembrī

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jūsu ekselences – Igaunijas, Islandes un Somijas prezidenti!

Ļoti cienījamā Saeimas priekšsēdētājas kundze!

Augsti godātais Ministru prezidenta kungs!

Ekselences! Komandiera kungs!

Karavīri, zemessargi un jaunsargi! Glābēji un policisti, robežsargi un ugunsdzēsēji!

Cienījamās dāmas un godājamie kungi!

Sveicu jūs Latvijas simtajā dzimšanas dienā!

Šodien Rīgā un visā Latvijā mūsu sarkanbaltsarkanie karogi plīvo īpaši stalti!

Latvijas karavīri mūsu karogu ar uzvarām Brīvības cīņās nesa no Liepājas un Cēsīm. Pati tauta cīņās pret Bermontu to nosargāja augsti paceltu pār Rīgu. Toreiz par mūsu valsti cēlās liels un mazs. Latviešu studenti bija vieni no pirmajiem, kas stājās Latvijas aizsardzībai, veidojot Atsevišķo studentu rotu. Un viņiem blakus mūsu atmiņā mūžam – Cēsu pulka skolnieku rota. Bērni, kuri no skolas sola aizgāja cīņā par Latviju.  Viņi ziedoja savus sapņus un savas dzīvības, lai Latvijai būtu nākotne un mēs šodien varētu piedzīvot viņu sapņus.

Šodien – mūsu valsts simtgadē Latvijas karogs lepni plīvo Rīgas pils Svētā Gara tornī, lai visai pasaulei vēstītu, ka Latvija ir brīva un neatkarīga valsts.

Mūsu valsts izveidošana nav bijusi viegla. Mēs zinām, cik grūti to ir nosargāt, jo esam pieredzējuši, cik ātri to varam zaudēt un cik grūti ir to atgūt. Vēsture vienmēr liecinās par Latvijas patriotu apņēmību aizstāvēt savu valsti.

Pieminēsim un godināsim šodien visus, kuri reiz atdevuši dzīvību par Latviju!

Cienījamie klātesošie!

Mēs esam gatavi aizsargāt savu valsti un savu tautu. Latvijas armijas virsnieki un karavīri visos laikos ir iestājušies par mūsu valsts neatkarību. Viņus visus vieno apņemšanās un gatavība nežēlot savus spēkus, lai aizsargātu mūsu valsts brīvību un neatkarību un kalpotu savai tautai.

Šajos gados mēs esam ievērojami uzlabojuši savas aizsardzības spējas. Mēs esam stiprinājuši mūsu bruņotos spēkus, modernizējuši aizsardzības ekipējumu un paaugstinājuši savu militāro gatavību. Nacionālajā aizsardzības akadēmijā šajos gados esam sagatavojuši jauno, brīvās Latvijas virsnieku paaudzi.

Arvien vairāk Latvijas pilsoņu izvēlas pievienoties Zemessardzei, lai brīvprātīgi kalpotu savai valstij un rūpētos par tās aizsardzību. Tas liecina gan par Zemessardzes augsto prestižu, gan arvien lielāku iedzīvotāju vēlmi iesaistīties un uzņemties atbildību par savu, savu tuvinieku un tēvzemes nākotni.

Augot jaunsargu pulkam, Latvijā top jauna patriotu paaudze, kurai ir zināšanas un prasmes, kā aizsargāt mūsu Latviju.

Mēs turpināsim ieguldīt mūsu drošībā, jo zinām - mēs esam tik stipri, cik paši esam gatavi iestāties par savu valsti!

Latvijas sargi!

Ar ieročiem rokās aizstāvēt savu dzimteni ir augstākais patriotisma apliecinājums.

Es pateicos katram karavīram, kas ik dienas stāv sardzē par Latviju, apliecinot uzticību savai dzimtenei un savai tautai! Paldies zemessargiem un jaunsargiem!

Paldies ikvienam ugunsdzēsējam un glābējam, policistam un robežsargam, kas godprātīgi pilda savus pienākumus un rūpējas par drošu Latviju!

Latvijas simtgadi mēs sagaidām ar augsti profesionāliem bruņotajiem spēkiem. Šodien viņi ne tikai drošsirdīgi kalpo savai tautai, bet arī palīdz stiprināt drošību citās valstīs.

Kopā ar mums ir arī sabiedrotie no pasaules spēcīgākās militārās organizācijas – NATO. Es pateicos katrai tautai, kuras karavīri stāv plecu pie pleca ar mūsu dēliem un meitām par Latvijas tautas drošību.

Es īpaši pateicos visiem vecākiem un vecvecākiem, kas iededza sirdī ticību un mīlestību dzimtenei un vēlmi vienmēr aizsargāt Latviju un savu tautu!

Mums visiem ir pienākums sargāt mūsu brīvību un mūsu Latviju!

Pildīsim šo pienākumu pēc labākās sirdsapziņas! Lai Latvija vienmēr ir droša un brīva!

Dievs, svētī Latviju!

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI