DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas diplomātiem piešķirti nozīmīgi valsts apbalvojumi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 17. novembrī Rīgas pilī svinīgā ceremonijā valsts apbalvojumus saņēma Ārlietu ministrijas darbinieki.

Par nozīmīgu un ilglaicīgu ieguldījumu Latvijas ārlietu dienesta un Latvijas valsts labā Triju Zvaigžņu ordeņa III šķira tika piešķirta un par ordeņa komandieri iecelts Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Zviedrijas Karalistē Marģers Krams.

Novērtējot ilgstošo nozīmīgo profesionālo ieguldījumu valsts labā, Atzinības krusta III šķira tika piešķirta un par ordeņa komandieri iecelta Latvijas Republikas vēstniecības Krievijas Federācijā padomniece–Konsulārās nodaļas vadītāja Inita Dzene.

Informācijai

M. Krams darbu ārlietu dienestā uzsāka kā padomnieks–pārstāvniecības vadītājs Latvijas Pastāvīgajā pārstāvniecībā Pasaules Tirdzniecības organizācijā Ženēvā, Šveicē, 2002. gadā. Karjeras laikā Ārlietu ministrijā M. Krams bijis ES direkcijas speciālo uzdevumu vēstnieks un Divpusējo attiecību direkcijas vadītājs, savukārt no 2007. līdz 2011. gadam – Latvijas vēstnieks Kanādā. Valsts prezidenta ārlietu padomnieka pienākumus M. Krams pildīja no 2012. līdz 2015. gadam. Kopš 2017. gada M. Krams ir Latvijas vēstnieks Zviedrijas Karalistē.     

I. Dzene darba gaitas Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta Funkcionālajā nodaļā uzsāka 1993. gadā kā vecākā referente. Pēcāk bijusi vadītāja Konsulārās informācijas un analīzes nodaļā, Šengenas nodaļā un Konsulārās palīdzības nodaļā. Tāpat I. Dzene uzkrājusi pieredzi konsulārajā darbā Latvijas vēstniecībā Lietuvā un konsula amatā Latvijas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā. Pirms 2015. gada došanās pildīt darba pienākumus Latvijas vēstniecībā Krievijā I.Dzene bija Konsulārā departamenta direktora vietniece un vēlāk arī direktore.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI