DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
16. novembrī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Latvijas simtgades svētku kulminācijā muzicēs grupa “Raxtu Raxti”, gaidāms īpašs emocionāls pārsteigums

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svētdien, 18. novembrī, Latvijas simtgades svinību kulminācijā Kuldīgā Kuldīgas novada iedzīvotājus un viesus Kuldīgas Rātslaukumā uzrunās Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa, bet pēc svētku uzrunas klātesošos ar programmu latviskās noskaņās iepriecinās grupa “Raxtu Raxti”, kas apvieno vairākus grupas “Autobuss debesīs” mūziķus un pazīstamus tautas mūzikas pārstāvjus.

Grupas sastāvā ir Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Kārlis Auzāns, Artis Orubs un Armands Treilihs. “Raxtu Raxti” savu darbību sāka 2013. gadā kā grupas “Autobuss debesīs” blakusprojekts, sākot muzicēšanu kopā ar tautas mūzikas izpildītājiem. Grupas pirmsākumos “Raxtu Raxti” lielākoties izpildīja Imanta Kalniņa dziesmas tautiskā apdarē, bet vēlāk repertuāru papildināja virkne citu skaņdarbu. Grupas debijas albums “Es Atradu Tautasdziesmu” iznāca 2015. gadā. Šā gada martā “Raxtu Raxti” laida klajā kompozīciju “Gana agri” populārajam deju koncertuzvedumam “Vēstījums rakstos”.

Sagaidāms, ka grupas “Raxtu Raxti” uzstāšanās noslēgumā koncerta apmeklētājus sagaidīs īpašs emocionāls pārsteigums.

Pasākumi – jau no plkst. 15.00

Latvijas simtgades svinības Kuldīgā norisināsies jau no plkst. 15.00, kad Kuldīgas kultūras centrā pasniegs Kuldīgas novada Goda balvas. Goda balvu saņēmējiem un pārējiem svētku pasākuma dalībniekiem koncertu būs sagatavojuši kultūras centra amatiermākslas kolektīvi.

Plkst. 17.00 Kuldīgas Sv. Katrīnas evaņģēliski luteriskajā baznīcā simtgadei sagatavotu programmu atskaņos Ernesta Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi.

No plkst. 17.00 Kuldīgas Rātslaukumā uz lielā ekrāna būs iespējams noskatīties Skrundas Televīzijas veidoto filmu par novadnieku Kristapu Valteru, Latvijas Senāta pirmo senatoru, pirmo Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāju un pirmā Latvijas Senāta Apvienotās sapulces priekšsēdētāju.

No 17.30 līdz 21.00 Liepājas un Baznīcas ielā visus klātesošos iepriecinās tradicionālais Gaismas ceļš, ko šogad bagātinās stāsts par Kuldīgas novadu simts gados, ko kā svētku dāvanu sagatavojuši Kuldīgas novada muzeja speciālisti.

Bet plkst. 18.00 izskanēs Kuldīgas mūziķu sveiciens Latvijas simtgadē. Muzicēs Aivars Konutis (ģitāra), Zigurds Turss (klavieres), Agnese Čīče (vokāls), vokālais ansamblis “Karameles” un Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra ģitāristu ansamblis.

Izgaismotajā Rātslaukumā plīvos Latvijas karogs un būs izveidota Latvijas kontūra, kur iedzīvotāji aicināti iedegt svecītes par godu Latvijas simtgadei.

Savukārt vecajā rātsnamā ikviens varēs nobaudīt siltu tēju un uzrakstīt svētku pastkarti ar savu novēlējumu Latvijai un mūsu valsts iedzīvotājiem. 3 novēlējumu autori dāvanā saņems rakstainu cimdu pārus.

Dažādi valsts svētku pasākumi norisināsies arī Kuldīgas novada pagastos.

Informācija par visiem pasākumiem atrodama: https://kuldiga.lv/lv/kalendars

Sagaidīsim mūsu mīļās Latvijas simtgadi ar prieku un lepnumu par mūsu valsti un tās ļaudīm! Svinēsim svētkus kopā!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI