DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Parlamentārā sekretāre piedalās grāmatas “Latvijas dārgumi – izcili eksporta zīmoli un iedvesmojošas vietas” atklāšanā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

15. novembrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalījās grāmatas “Latvijas dārgumi – izcili eksporta zīmoli un iedvesmojošas vietas” (Treasures of Latvia – Outstanding Export Brands and Inspiring Places) atklāšanā. Grāmata, ko izdevusi biedrība “The Red Jackets”, stāsta par 30 daudzsološiem Latvijas eksporta uzņēmumiem un to sinerģiju ar Latvijas dabu, pilsētām, cilvēkiem un tradīcijām.

“Idejas, uzņēmumus un valstis veido un virza personības. Grāmatas veido personības un par personībām. Šīs trīs skaistās grāmatas stāsta par Latvijas izcilību, radošumu un varēšanu pasaules arēnā no eksporta līdz kultūrai, mākslai un filozofijai,” grāmatas atklāšanas prezentācijā uzsvēra Z. Kalniņa-Lukaševica.

Jaunā grāmata ir noslēdzošais izdevums grāmatu ciklā, kas atspoguļo izcilības stāstus par veiksmīgākajiem eksportētājiem un Latvijas vārda nesējiem pasaulē. Izdevums tapis sadarbībā ar žurnālistu un rakstnieku Maiku Koljēru (Mike Collier).

Spilgtākās idejas pārvēršas labākajos produktos un pakalpojumus, kas dod iespēju vairāk nekā 60% Latvijas IKP radīt tieši eksportējot. Lai saražotu eksporta preces un pakalpojumus, tiek radīts 31% jeb katra trešā darba vieta Latvijā.  Latvija ir radošuma un izcilības mājvieta. To apliecina šīs grāmatas, to apliecina cilvēki, par kurām ir šīs grāmatas un to apliecina cilvēki, kas ir radījuši šīs grāmatas, sacīja parlamentārā sekretāre.

“Ar brīvu garu, neatlaidību, izcilību un radošumu spējam sasniegt ļoti daudz. Nākamajos gados spēsim gan attīstīt izcilību eksportā un būt radošuma centrs pasaulē, gan arī panākt izcilību savas valsts attīstībā, kas ļaus lidot mūsu radošajam garam un “Brum Brum” paaudzei, traukties velosipēdiem Rīgas ielās un eksportam visā plašajā pasaulē. To panāks mūsu cilvēki - personības, kas veido Latviju,” uzrunājot grāmatas atklāšanas svētku dalībniekus, teica Z.Kalniņa-Lukaševica

 “The Red Jackets” ir Latvijas eksportējošo uzņēmumu atbalsta kustība, kuras mērķis ir radīt vienotu un saprotamu stāstu par Latviju, meklējot un izceļot izcilākos eksporta zīmolus, kuri veiksmīgi iekarojuši ārvalstu tirgus un nes Latvijas vārdu pasaulē. Kopš 2013.gada biedrība ir apkopojusi 100 izcilākos eksporta zīmolus un izdevusi trīs “Treasures of Latvia” grāmatas. Latvijas labāko eksporta zīmolu titulu “The Red Jackets” ir saņēmuši 70 Latvijas uzņēmumi, bet uzlecošās zvaigznes jeb “The Rising Stars” titulu – 30 uzņēmumi. Iepriekšējās divas “Treasures of Latvia” sērijas grāmatas tika izdotas 2014. un 2016. gadā, secīgi papildinot viena otru. 2017.gadā ar Ārlietu ministrijas atbalstu tika atklāta arī eksporta izcilnieku digitālā vietne.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI