DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība
1
1

Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs par #Brexit nolīgumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Brexit visvairāk attiecas uz iedzīvotājiem. Tas ir par mūsu pilsoņu tiesībām, trauslā miera saglabāšanu Ziemeļīrijā un Apvienotās Karalistes izstāšanās rezultātā ietekmēto darba vietu saglabāšanu,” pēc tikšanās ar ES “Brexit” sarunu delegācijas vadītāju Mišelu Barnjē preses konferencē sacīja Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Antonio Tajāni.

M.Barnjē šorīt iepazīstināja EP Prezidentu konferenci (EP priekšsēdētājs un EP politisko grupu vadītāji) par vakar panākto vienošanos “Brexit” nolīguma projektam.

”Šodien nav nekāda pamata svinībām, jo Brexit nodara zaudējumus gan Apvienotajai Karalistei, gan Eiropas Savienībai. Taču mēs ticam demokrātijai un respektējam Lielbritānijas pilsoņu lēmumu. Nolīguma projekta teksts, par kuru vienojusies Eiropas Savienība un Apvienotā Karaliste, ir pirmais solis gaidāmajā garajā ceļā. Lai vai kā, esmu optimistisks, ka tas sekmēs ciešākas ES un Lielbritānijas nākotnes attiecības. Kā es vienmēr esmu uzsvēris, Apvienotā Karaliste atstāj Eiropas Savienību, nevis Eiropu," piebilda EP prezidents A.Tajāni.

“Es vēlos pateikties Mišelam Barnjē par viņa nenogurstošo darbu un sadarbības garu, kas ir pamatu pamats mūsu savstarpējām attiecībām. Vēlētos arī izcelt nozīmīgo Eiropas Parlamenta Brexit vadības grupa ieguldījumu.

Šim nolīgumam būtu jāatspoguļo tas, ka jebkura “Brexit” iznākuma vērtība būs zemāka par pilntiesīgu dalību ES, vienlaicīgi sargājot 27 ES dalībvalstu intereses un pilsoņu tiesības. Tas demonstrē vērtības, par kurām iestājas Eiropas Savienība: solidaritāte un vienotība starp tās dalībvalstīm.

Skaidrībai es arī vēlos uzsvērt, ka šis ir tikai sākums jaunam posmam. Eiropas Parlaments tiks aicināts apstiprināt nolīgumu, un tāpēc turpinās rūpīgi uzraudzīt notikumu gaitu, nodrošinot, ka tiek ievērotas mūsu nospraustās sarkanās līnijas,” noslēdzot sacīja EP prezidents A.Tajāni.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI