DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

30. novembrī notiks zivsaimniecības konference “Inovācijas zivsaimniecības nozarē un Latvijas zivsaimniecības attīstības tendences”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Interesenti ir aicināti uz ikgadējo zivsaimniecības konferenci, kas notiks š.g. 30. novembrī, piektdienā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Sudraba zālē Jelgavā, Lielajā ielā 2. Konferences sākums pulksten 11.00.

Vai un kādas inovācijas nepieciešamas, lai Latvijas zivsaimniecības nozare sekmīgi attīstītos arī turpmāk? Ko mūsu valsts zivsaimniekiem devis Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonds (EZJF) un ko tas paredz pēc 2020. gada? Šie būs aktuālākie jautājumi zivsaimniecības konferencē “Inovācijas zivsaimniecības nozarē un Latvijas zivsaimniecības attīstības tendences”.

Klātesošos par zivsaimniecībai aktuāliem jautājumiem uzrunās zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, bet nozares attīstības tendences analizēs Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riestiņš. Savukārt par EJZF labo projektu piemēriem stāstīs Lauku atbalsta dienesta (LAD) zivsaimniecības un valsts atbalsta departamenta direktors Rinalds Vācers.

Rīgas Tehniskās universitātes eksperti konferencē iepazīstinās ar zemfrekvences akustisko raidītāju, kas ir ļoti aktuāls zvejniekiem roņu atbaidīšanā, kā arī ar atjaunojamās enerģijas izmatošanas iespējām zivsaimniecības uzņēmumos.

Lai izprastu piedāvājumu jaunu zivju produktu radīšanā, konferences dalībniekiem būs iespēja uzzināt LLU piedāvājumu zivsaimniecības nozarei, apmeklējot un iepazīstot LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultāti.

Par nozares popularizēšanas un sadarbības iespējām informēs Zivsaimniecības sadarbības tīkla speciālists. Savukārt Attīstības finanšu institūcija ALTUM vēstīs par pieejamo atbalstu zivsaimniecības nozarei.

Reģistrācija dalībai konferencē līdz 28. novembrim, atverot norādīto saiti: https://ej.uz/b74s

Plašāka informācija: Kristaps Gramanis, Zivsaimniecības sadarbības tīkla sekretariāta projektu vadītājs, 28304909. Konferences plānotais noslēgums ap plkst. 16. Konferenci rīko Zemkopības ministrija sadarbībā ar Zivsaimniecības sadarbības tīklu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI