DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Šonakt Jelgavas novadā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12.novembra plkst. 6.30 līdz 13.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 3.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Valgundes pagastu, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu ēka ar šīfera jumtu 800m2 platībā un ēkai blakus esošie kokmateriāli 200m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts plkst. 7.13 un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Plkst. 4.24 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Vītiņu ielu Aucē, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu degugunsgrēkā Aucē deg ēkas otrais stāvs un jumts. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 6.57 ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji trīs ēku dūmvados, elektrības stabs, elektrības rozete, apgaismes ierīce, elektrosadales skapis, sadzīves mantas, dzīvojamās mājas jumts, dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums, pirts un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Zeltrītu ielā Mārupē izcēla kanalizācijas akā iekritušu bebru, Attekas ielā Ādažos no koka nocēla kaķi, bet Dzirciema ielā Rīgā atbrīvoja divus putnus, kas bija iestrēguši starp jumta kori un griestiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI