DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Virs bobsleja un kamaniņu trases „Sigulda” pacelts monumentāls Latvijas karogs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

11.novembrī, godinot brīvības cīnītāju piemiņu, virs bobsleja un kamaniņu trases „Sigulda” 16 metru augstā mastā pacelts monumentāls Latvijas karogs, kas ir viens no augstākajiem karogiem Latvijā. Sarkanbaltsarkanais karogs ir 3,5 metrus plats un 7 metrus garš.

„Bobsleja un kamaniņu trase „Sigulda” ir unikāla ēka Siguldā, tā ir Latvijas olimpisko medaļu kaltuve, tā ir vieta un sava veida simbols, kas norāda uz latviešu spēku, mērķtiecību un izturību. Šis ir vēsturisks notikums, jo, godinot Latvijas varoņus, Siguldas visaugstākajā mastā esam pacēluši mūsu valsts karogu, kuru kā vērtību nodosim nākamajām paaudzēm. Lai karogs ikdienu mums atgādina, ka mēs katrs varam kļūt par tik lielu cilvēku, cik vien liels ir mūsu pašu izraudzītais uzdevums,” īsi pirms monumentālā karoga pacelšanas sacīja Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Karogs tapis par Siguldas novada uzņēmēju un iedzīvotāju ziedojumiem, kurus vāca „Latvijas karoga” biedrība. Būvprojekta vadītājs – Aldis Grasmanis. Karogu pacēla brāļi Dukuri un brāļi Šici.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI