DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Latviju valsts vizītē apmeklēs Islandes prezidents Gudni Jouhannessons

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Lai atzīmētu Latvijas valsts simtgadi, no 2018. gada 15. līdz 18. novembrim Latvijas Republiku valsts vizītē apmeklēs Viņa Ekselence Islandes Republikas prezidents Gudni Jouhannessons (H.E. Mr Gudni Th. Johannesson, attēlā).

Piektdien, 16. novembrī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā sveiks Islandes prezidentu Gudni Jouhannessonu pie Rīgas pils. Vizītes turpinājumā paredzēta oficiālā fotografēšanās un parakstīšanās viesu grāmatā, dāvanu apmaiņa un Latvijas un Islandes prezidentu divpusējā tikšanās, abu valstu delegāciju tikšanās un paziņojums presei. Savukārt pie Brīvības pieminekļa notiks svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija.

Pēc tikšanās ar amatpersonām Islandes prezidents uzstāsies ar lekciju Latvijas Universitātes Mazajā aulā.  Vizītes pirmās dienas noslēgumā abu valstu prezidenti apmeklēs koncertu “Mūsu Operai 100”, kas notiks cikla "Dzimuši Latvijā" ietvaros Latvijas Nacionālajā operā un baletā.

Sestdien, 17. novembrī, Islandes prezidents Gudni Jouhannessons apmeklēs muzeju kopizstādi “Latvijas Gadsimts” Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā, bet pēcpusdienā piedalīsies Islandes vēstniecības un Islandes goda konsulāta Latvijā rīkotajā seminārā par Islandes-Latvijas sadarbību biznesa, kultūras un izglītības jomās.

Svētdien, 18. novembrī, Islandes prezidents kopā ar citiem augstiem viesiem piedalīsies Latvijas valsts simtgadei veltītajos svinīgajos pasākumos.

Islande bija pirmā valsts pasaulē, kura 1991. gadā oficiāli atzina Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI